Az irodai munka régebben egyet jelentett a szoknya vagy nadrágkosztümmel, a térdig érő szoknya és fehér blúz kombinációval, de mára ez a kötöttség rég a múlté. Az irodába, még a nagyon komoly helyekre is számtalan stílusban öltözhetsz fel, a divatnak és saját ízlésednek megfelelően.
Manapság mindenkinek lehetősége nyílik egyénisége kifejezésére, a munkahelyek legtöbbje nem szabja meg, mit viseljünk munkaidőben, maximum azt, mit ne. A tetoválás, a testékszerek és a nagyon extravagáns öltözködés néhány helyen nem elfogadott, de ez sem áll minden munkahelyre.
Ha szereted a divatot, mégis komolynak és visszafogottnak ajánlott látszanod az irodában, nem kell elkeseredni, bőven van lehetőséged megtalálni a megfelelő kombinációkat. A lényeg az egyensúly, ami megjelenésed, munkahelyed, személyiséged között van.
Ha irodai viselet, akkor legtöbbeknek a sportosan elegáns, elegáns, klasszikus vagy casual stílus ugrik be. Ez már azonnal négy lehetőség, melyből választani lehet, sőt keverheted is egyes elemeiket egymással. Ha van néhány utcai elegáns nadrágod, jól szabott, visszafogott skinny farmered, pár nőies, de nem túl kacér body-d, egy-két blézered, blúzod és egyszerű szabású, egyszínű basic felsőd, máris fel tudsz öltözni bármilyen irodai eseményre. Ha viszont stílust és egyediséget vinnél megjelenésedbe munkahelyeden is, válassz nyugodtan harsány színeket, kihívóbb darabokat, fényes leggings-t, oversize pulovert és felejtsd el nyugodtan a visszafogott magassarkút, a balerina cipőket meg pláne száműzd a cipősszekrényedből. Válassz nyugodtan telitalpú szandált nyáriruhával, tűsarkút minivel vagy tornacipőt farmerrel. A lényeg az, hogy valami olyan ruhadarab vagy kiegészítő is legyen rajtad, ami azért mégis az üzleties, irodai megjelenésből lett átemelve.
Nézzünk egy példát. Farmeres, tornacipős nő vagy, de az irodában épp tárgyalásra készültök. Nem kell aggódni, csupán csak egészítsd ki öltözéked egy sportosan elegáns blézerrel, ami lehetőleg rövidebb fazon, háromnegyedes ujjal. A tornacipő-farmer kombinációhoz egy világos színű, nem túldekoltált body passzol, mely anyagában inkább finom és alkalmi, mintsem sportos. Ha ezt az egészed megfejeled minimális, filigrán kiegészítőkkel és egy komolyabb táskával, kész is az irodai saját stílus, mely senkit sem fog zavarni. Ami még nagyon fontos, hogy egy ilyen öltözékhez a konty a legideálisabb viselet, abból is az egyszerű vagy a tépett fazon. Nyakláncot viszont egyáltalán ne akarj viselni, mert akkor megszakad az egyensúly és a kifogástalan egyéniség inkább összeszedetlenség felé hajlik majd.

Hasonló bejegyzések