A középiskolai tanulmányok, valamint a főiskolai, és egyetemi évek alatt ma már nagyon sok diák igyekszik megteremteni önmaga számára a betevőt, finanszírozni a tanulmányokat, és a ruházkodást, élelmezést. Ezt általában különböző, kisebb-nagyobb juttatásokat hozó tevékenységekkel érik el; nagyon népszerű a hostess munka.

Nemcsak lányoknak

A hostess szóról első sorban a csinos lányok jutnak eszünkbe, akik ragyogó mosollyal kínálják számunkra a finomabbnál-finomabb joghurtokat, csokikat, mindenféle termékeket. A hasonló foglalatosságokat még ma is többnyire hölgyek látják el, azonban egyre több hosttal, azaz férfivel találkozhatunk ezen a piacon is.

Hogyan?

Az álláshirdetések közt gyakran láthatunk felhívást hostess, és host munkákra, különböző szezonális rendezvényekre. A nyári időszak kifejezetten bővelkedik ezekben a munkákban, így iskola mellett tökéletes elfoglaltságot, és pénzkereseti lehetőséget jelent. Számos lelkes fiatalt várnak ilyen munkák keretein belül csúszdaparkokba, multinacionális cégek által tartott rendezvényekre, egy-egy márka által szervezett népszerűsítésre, autós találkozókra stb., a lista gyakorlatilag végeláthatatlan. A munka jellege sokszor nem is határozza meg a munkavállalók nemét – ám életkorát annál inkább! -, például dohányáru népszerűsítésére hölgyeket, és férfiakat is előszeretettel alkalmaznak, akár az éjszakai életben is, de ennek korhatára a legtöbb esetben 18 életév.

Nem csalás és nem ámítás

Nemcsak álláshirdetésen keresztül van lehetőség ilyen munkát elvállalni, mert ma már nagyon sok iskolaszövetkezet is tud ebben segíteni. Sőt mi több, a munkaadók szeretik leinformálni a leendő hostot, és hostesst, így kifejezetten előnyt jelenthet, ha a szóban forgó diákszövetkezetnél már van múltunk, látható, hogy megbízhatóak és lelkesek vagyunk, így szívesen alkalmaznak minket egy-egy ilyen álommunkára is.

Hasonló bejegyzések