A SUSE azt állítja magáról, hogy sokkal több, mint egy átlagos Linux disztribúció, hiszen nyílt-forráskódú megoldásokat kínál adat-centrumokhoz, az edge-re, és a felhő alapú megoldások számára. A SUSE valószínűleg sose fogja elhagyni a Linuxos gyökereit, hiszen rengeteg nyílt-forráskódú programhoz enged hozzáférést.
A SUSEConon Nils Brauckmann azt mondta, hogy nemsokára a SUSE lesz a legnagyobb független Linux disztribúciós cég. Ennek oka az, hogy az IBM nemsokára befejezi a Red Hat átvételét és így már nem lesz többé független disztribúció. A Red Hat sorsa így közvetlen hatással van a SUSE jövőbeni lehetőségeire is. (A SUSE hozzávetőlegesen most 400 millió amerikai dollárt ér.)
A cég azt reméli, hogy a „független” mivoltuk fog majd új ügyfeleket vonzani számukra, épp azért, mert ők nincsenek az IBM-hez kötve. Állítólag már vannak komoly megkereséseik, de ez egyelőre nem bizonyított tény. Viszont mindenképpen azt vizionálják maguk számára, hogy a SUSE lesz a jövő vezető független Linux disztribúciója a piacon. A SUSE műszaki, gyártási és innovációs igazgatója, Thomas Di Giacomo azt mondta, hogy a SUSE nagyon sikeres volt az elmúlt 25 évben a piacon a vállalti szintű Linux szolgáltatásokban és, hogy mostanra teljes mértékben képesek lefedni a piaci igényeket mind a software-es infrastruktúra és mind az alkalmazások széles palettájának tekintetében.
Pontosabban szólva, jelenleg a piaci igények nagyon széleskörűek. Ezért a SUSE-nek képesnek kell lennie szolgáltatási csomagokat nyújtani az adat-centrumoktól, egészen a felhő alapú szolgáltatásokig. Giacamo hozzátette, hogy ez az, amit a SUSE hosszú évek óta csinál nyílt forrás kódú szoftverekkel, és amit a közösségnek nyújtanak.
A Servergarden Linux alapú VPS megoldásai esetében mindenki biztos lehet benne, hogy a lehető legstabilabb és legbiztonságosabb Linux disztribúció fut a fizikai szerveren, garantálva az üzembiztonságot, adatvédelmet és sebességet. A közeljövőben várható, hogy a SUSE Cloud Application Platform 1.4 elérhetővé válik idén áprilistól, amely lehetővé teszi a Cloud Foundry Platform összekapcsolását a Kubernetes-sel.  Ezzel pedig sokkal felhasználóbarátabbá és felixibilisebbé válik a Cloud Foundry. (A Kubernetes az egy nyílt forráskódú alkalmazás konténer, aminek a SUSE már hivatalos szolgáltatója).
Várható még, hogy debütál a SUSE OpenStack Cloud 9. Ez a Helion OpenStack SUSE-be integrálódik és a sablon alapú felhő-definiálást teszi majd lehetővé. Mivel a Microsoft és az SAP régi partnerei a SUSE-nek, ezért fejlesztettek a SAP HANA valós-idejű analitikai alkalmazások Linux szerveres verzióin is.

Hasonló bejegyzések