Amikor sajnos eljön az idő, hogy búcsúznunk kell szerettünktől, az mindig borzalmasan nehéz tud lenni. El kell engednünk Őt, tudni, hogy soha többet nem beszélhetünk vele a világ legfájdalmasabb dolga. Vannak olyan dolgok, amikkel kicsit enyhíteni tudjuk ezt a hihetetlen nagy fájdalmat? Egyik ilyen lehet az elhunyt sírkövének gyakori látogatása, ápolása, a sír gondozása.
Síremlékek kiegészítőjének azokat a kegyeleti tárgyakat nevezzük, amelyeket közvetlenül a sírra rögzítenek. Ezekkel a sírhely sokkal szebb, egyedibb és dekoratívba lesz. Jelenleg ezekkel a tárgyakkal telítve van a piac, kedvünkre tudunk válogatni. A legegyedibb vázákat, szobrokat, mécsestartókat tudjuk megrendelni. Ezek mind kinézetükben, mind minőségükben nagy változásokon mentek keresztül az elmúlt évek során. Sőt már már nehéz a választás a rengeteg szín és formaterv között. Érdemes körültekintően választani, hiszen nem csak a kinézet a fontos, hanem az alapanyagok minősége is amit a gyártás során felhasznál a cég.
Mécsesek és gyertyatartók esetében célszerű acél vagy bronz változat mellett döntenünk. Egy szépen gondozott sír összképét nagyban rontani tudja, amikor a virágok befőttes üvegekben, vagy ketté vágott műanyag flakonban vannak a sírkövön. Azon kívül, hogy esztétikailag mennyire csúnya látvány lehet egy ilyen, komoly károkat is tudunk okozni vele a kövön. Hiszen ezek felborulhatnak, ezzel kisebb repedést is okozhatnak a lapokon. Ezeken a repedéseken beszivároghat a víz, ami később akár szét is fagyhat. Amit szem előtt kell tartani az a sírkő színe, stílusa. Ha ezekkel megfelelően kombináljuk a kegyeleti kiegészítőinket akkor hosszú távú beruházással, ezek évekig díszei lehetnek szerettünk sírján.

Mivel tehetjük ezeket a kiegészítőket a lehető leghosszabb életűvé

Egy sírkő karbantartása minden évszakban változik, és minden évszakban nagyon fontos odafigyelni rá. De talán ősszel, a tél be közeledtével igényelnek nagyobb figyelmet. A sírok nagy részén ugyanis találhatóak olyan elemek amiket védeni kell a mínuszoktól. Nem csak a dísz növények tartoznak ebbe a csoportba, hanem a vázák is. Minden anyagból készült vázát óvni kell a fagytól. Szorosan kössük le őket, hogy a víz ne tudjon bele csorogni, így biztosan tavasszal sem fogunk repedést felfedezni rajtuk.

Hasonló bejegyzések