Újdonsült anyukák biztosan gyakran tapasztalják az érzést, hogy a baba hordása nem is mindig olyan könnyű. Külső szemlélőként kényelmesnek tűnhet a babakocsi tologatása, azonban azt már kevesen veszik észre, hogy ezeket be kell tenni az autóba, fel kell vinni a lépcsőn, és sokszor útban vannak a többi ember számára.

Miközben a városban nagy segítséget nyújtanak az anyukáknak, és nem kell a gyereket a kézben cipelni, addig vannak olyan pillanatok, ahol inkább hátrányként élik meg a használatukat. Szerencsére ma már több megoldás közül is lehet választani.

Ha nem akarunk tolni, annak több oka lehet. Az egyik, hogy pici a baba. Ilyenkor még nem szakad le a kezünk, vagy inkább a derekunk. Ráadásul, ha hozzánk közül van a pici, akkor talán a sírást is gyorsabban megússzuk, és még két szabad kezünk is marad. Nem véletlenül találták fel a kengurut, ami egyre nagyobb felkapottságnak örvend, és apukáknál is láthatjuk. A kenguruba tökéletesen beleilleszkedik a gyerkőc formája, így úgy tudjuk vinni, hogy nem kell külön tartanunk.

Kenguru és kendő

A kenguru mellett a babakendőt is sokan használják, mivel ezzel a megoldással valamivel szabadabban mozgathatja magát a baba, viszont nem kell attól félnünk, hogy esetleg leesik. Nem számít, hogy a pici újszülött, vagy már 18 kilós, mivel a nagyjából 5 méteres kendőbe be tudjuk bugyolálni.

A szabadság arra is elég, hogy magunk előtt kössük fel, de ugyanúgy mehet a hátunkra is, többféle lehetőség is létezik. A bababarát anyag véd az UV sugarak ellen, így nyáron is bátran használhatjuk.

Ha pedig a hordozásnál tartunk, akkor lehet, hogy eljött az ideje a sportolásnak is. Vásárolhatunk biciklire készült hordozót, ami segít, hogy a család együtt induljon neki a túrának, és nem kell folyton hátrafelé leselkedni. Ezáltal a kicsi hamar megtanulja, hogy a hordozó és a gyerekülés egyenlő a kirándulással, és a sírást is gyorsabban abbahagyja.

Az pedig egy másik plusz, hogy így később még könnyebben rávesszük majd a sportolásra. Ahogy láthattuk, léteznek babakocsi alternatívák, kísérletezzünk bátran.

Hasonló bejegyzések