Az okos eszközök a fürdőszobában sem maradhatnak el, számos esetben könnyíthetik meg életünk ebben a helyiségben is. Az már sok otthonban alapvető, hogy hanggal vezérelhetők a különböző elemek, így vizes kézzel nem kell a világítás erősségét szabályozó kapcsolót nyomogatni, de akár a telefon is felvehető fürdés közben.
Vannak azonban olyan hasznos berendezések, melyek kifejezetten a fürdőszobába készültek, ebben a bejegyzésben ezek közül válogattunk.

Okos fogkefe

Az elektromos fogkefe számos szempontból jobb választás, mint a hagyományos változat. Gyorsabban mozgó feje hatékonyabban távolítja el a lerakódásokat, a vibráló mozgásával pedig a már megtelepedett plakkokat szabadíthatja fel.

Az okos otthon koncepció gyorsan megtalálta az elektromos fogkeféket, melyek ma már a mobiltelefonra vagy tabletre telepített applikációkkal is összeköthetők. Ezek figyelik a fogmosás sebességét és minőségét, és jelzik, ha az túl rövid ideig tartott.

Egyes eszközök már kamerát is tartalmaznak, így meg tudják különböztetni a fogakat, és megmutatják, pontosan melyik lett kevésbé megtisztítva. A segítségükkel képeket is készíthetünk a fogsorunk belsejéről, ez segíthet felismerni a szuvasodás korai jeleit. Az alkalmazás pedig különféle statisztikákat gyárt és tippeket ad a még jobb fogmosáshoz.

Okos zuhanyzó

Az okos zuhanyzó olyan eszköz, melynek elsődleges célja a megfelelő vízhőmérséklet beállítása. Ennél csak meg kell adni, hány fokos zuhanyt szeretnénk venni, és automatikusan beállítja a melegvíz-hidegvíz arányt.

A használat közben pedig folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, és beavatkozik, ha az nem megfelelő. A hőmérséklet változását különféle ledek is jelzik, így a gyerekek számára is szórakoztató lehet a tusolás. Egyes modellek pedig hangszórót is tartalmaznak a zuhanyrózsába vagy a kabinba építve, melyre Bluetooth-on keresztül küldhetjük át kedvenc zenéinket.

Így a tisztálkodás nem csak a kellemesen meleg vízhőfok miatt lesz jó élmény.

Hasonló bejegyzések