„ Ahány ház, annyi szokás”- igaz ez a konyhánkra is, illetve a konyhai trükkökre is. A legtöbb konyhai praktikát anyukánktól és nagyanyáinktól tanulhattuk el és a mi feladatunk, hogy továbbadjuk majd gyermekeinknek is. Ám valószínű vannak olyan trükkök is, amivel még sosem találkoztál Összeszedtük mi, az 5 legjobb konyhai praktikát, amelyek biztosan hasznosak lehetnek számodra is!
Szupernagyik, nagymamák
- Ezért volt olyan boldog élete a nagymamának! 9 elragadó tanács, amire minden nőnek szüksége van!
- Azt hitted, hogy a nagymamák unalmasak? Ez a nagyi bebizonyítja, hogy tévedtél!
- Tovább marad friss az élesztő, ha egyszerűen becsavarjuk egy olyan textíliával, melyet előtte átitattunk alkohollal. Illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy a friss élesztő teljesen jól bírja még a fagyasztást is, így természetesen mélyhűtőben is tudjuk őket tárolni, ha egyszerre többet vásárolunk meg előre.
- A sót vagy akár az őrölt pirospaprikát is megvédhetjük a csomósodástól úgy, hogy a tárolóba pár szem rizst helyezünk! Ez pedig felszívja a benne található nedvességet is.
- Mindenki utál hagymát pucolni és szeletelni, hiszen csípi a szemünket és folyamatosan könnyezünk. De természetesen erre is van már jó kis praktika! Próbáld ki például azt, hogy szeletelés előtt a mélyhűtőbe teszed a hagymát kb 20 percre pihenni. Vagy esetleg vegyünk a szánkba egy korty vizet és tartsuk ott, amíg felszeljük a hagymát!
- Van úgy, hogy „szerelmes a szakács” és valahogy elsózzuk az ételt! Ne essünk pánikba. Az elsózott étel fél krumpli hozzáadásával könnyen korrigálható, hiszen a burgonya egyszerűen magába fogja szívni a sót az ételből. Próbáld csak ki!
Hatalmas baki, ha a finom májból készült ételünk ehetetlen, hiszen a máj teljesen megkeményedett. Ilyenkor sajnos már semmit nem tudunk tenni vele, de tanuljunk meg 2 praktikát is, azért hogy legközelebb puha maradjon a máj. Az egyik az, hogy a májat (legyen szó bármilyen májról) áztassuk előzőleg fél napig hideg tejbe.
A másik pedig, hogy az ételt csak az utolsó pillanatba sózzuk meg, amikor már elzártuk a tűzhelyet alatta. Valamint legyünk óvatosak az ételízesítőkkel is, hiszen nagy részük tele van sóval és természetesen az is tilos ilyenkor!