„ Ahány ház, annyi szokás”- igaz ez a konyhánkra is, illetve a konyhai trükkökre is. A legtöbb konyhai praktikát anyukánktól és nagyanyáinktól tanulhattuk el és a mi feladatunk, hogy továbbadjuk majd gyermekeinknek is. Ám valószínű vannak olyan trükkök is, amivel még sosem találkoztál Összeszedtük mi, az 5 legjobb konyhai praktikát, amelyek biztosan hasznosak lehetnek számodra is!

Szupernagyik, nagymamák

  1. Tovább marad friss az élesztő, ha egyszerűen becsavarjuk egy olyan textíliával, melyet előtte átitattunk alkohollal. Illetve arról sem szabad megfeledkezni, hogy a friss élesztő teljesen jól bírja még a fagyasztást is, így természetesen mélyhűtőben is tudjuk őket tárolni, ha egyszerre többet vásárolunk meg előre.
  2. A sót vagy akár az őrölt pirospaprikát is megvédhetjük a csomósodástól úgy, hogy a tárolóba pár szem rizst helyezünk! Ez pedig felszívja a benne található nedvességet is.
  3. Mindenki utál hagymát pucolni és szeletelni, hiszen csípi a szemünket és folyamatosan könnyezünk. De természetesen erre is van már jó kis praktika! Próbáld ki például azt, hogy szeletelés előtt a mélyhűtőbe teszed a hagymát kb 20 percre pihenni. Vagy esetleg vegyünk a szánkba egy korty vizet és tartsuk ott, amíg felszeljük a hagymát!
  4. Van úgy, hogy „szerelmes a szakács” és valahogy elsózzuk az ételt! Ne essünk pánikba. Az elsózott étel fél krumpli hozzáadásával könnyen korrigálható, hiszen a burgonya egyszerűen magába fogja szívni a sót az ételből. Próbáld csak ki!

Hatalmas baki, ha a finom májból készült ételünk ehetetlen, hiszen a máj teljesen megkeményedett. Ilyenkor sajnos már semmit nem tudunk tenni vele, de tanuljunk meg 2 praktikát is, azért hogy legközelebb puha maradjon a máj. Az egyik az, hogy a májat (legyen szó bármilyen májról) áztassuk előzőleg fél napig hideg tejbe.
A másik pedig, hogy az ételt csak az utolsó pillanatba sózzuk meg, amikor már elzártuk a tűzhelyet alatta. Valamint legyünk óvatosak az ételízesítőkkel is, hiszen nagy részük tele van sóval és természetesen az is tilos ilyenkor!

Hasonló bejegyzések