A hűtlenség egyre gyakoribb jelenség a mai párkapcsolatokban vagy akár házasságokban. Az ok sokszor az újdonság varázsának hiánya, az ismeretlen fél iránt érzett izgalom. Ez a jelenség nem új keletű, hiszen a hosszú párkapcsolat vagy házasság során nincs olyan fél, aki nem játszott még el a gondolattal, hogy mással is együtt legyen.
Ezek az esetek észrevétlenül válnak sorsdöntővé, míg az egyik fél nem csalja meg a párját a másik kísértésnek. Sztereotípiák szerint általában a férfi az, aki leggyakrabban megcsalja partnerét, azonban a statisztikák és a mindennapi élet azt mutatja, hogy ugyanolyan arányban lépnek félre a nők is. A nemek között nincs különbség.
Sok kapcsolat végét is jelentik általában ezek a kalandok, hiszen a legtöbbször kiderül a megcsalás. Sokan komoly sportágként tekintenek már ezekre a folyamatokra és magánnyomozókat megszégyenítő taktikákkal titkolják titkos kapcsolatukat. Akár évek is eltelhetnek az ilyen viszonyoknál. A másik fél rosszabb esetben semmit nem tud ezekről a viszonyokról.
Itt merül fel a kérdés, hogy vannak-e jelek, melyek lebuktatják a hűtlenkedőket? Ha vannak, miért nem veszi észre a másik fél? A szerelem és a bizakodás sajnos sokszor tévútra tereli a partnereket. Íme tehát, néhány ok, amivel a legtöbbször buknak le a hűtlenkedők.

Tipikus jelek, ha hűtlen az egyik fél

Az első és talán leggyakoribb jel a telefon és az azzal való viselkedési mód megváltozása. Ilyenkor nem kell feltétlenül SMS-ekre gondolni, vagy közösségi oldalak által használt üzenetekre. Már elegendő jelnek számít, ha a másik fél elkezdi rejtegetni telefonját, sűrűn elvonul telefonálni, illetve ha elkezdi jelszóval védeni telefonját. A második leggyakoribb jel, ha a másik fél elkezd változtatni a külsején.
Természetesen nem minden esetben jelent megcsalást, de ha hirtelen elkezd konditerembe járni, máshogy öltözködni és más érdeklődési kört felvenni azok már adhatnak okot félelemre. A harmadik leggyakoribb jel már a belső változásokra koncentrál, hiszen ilyenkor az emberi természet változóan reagál. Valaki jobban elkezd ragaszkodni a megcsalt párhoz, melyet főként a bűntudat vezényel, valaki pedig ridegebb és elutasítóbbá válik.
Ha nincs munkahelyi, családi vagy egyéb problémája mely kiválthatja az érzelmi változást jobb elgondolkodni, hogy minden renden van-e a párkapcsolatukban. Egy bizonyos, egy viszony nem marad nyom nélkül a hűtlen félben. A negyedik nem más, mint maga a szerető. Sok esetben nem tud egymásról a megcsalt fél és a szerető, így bár ártatlan meglepetésnek tűnik, hogy a szerető felkeresi a munkahelyén partnerét, de sokszor lebukáshoz is vezet.
Az ötödik pedig a 21. század által létrejött közösségi média elterjedése. Az újabb ismerős, aki minden posztra, fényképre reagál. A sűrű üzenetváltás chat rendszeren, mind-mind félelemre adhat okot. A könnyebb kommunikációs lehetőséggel ugyanis bárhol bármikor elérhetővé válhat az ember, így nem szükséges napokat, heteket várni egy találkára.
Forrás: klikk ide

Hasonló bejegyzések