Ahogy telnek az évek, egyre több okostelefon áll a rendelkezésünkre, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek. Érdemes azonban utánajárni az általunk kiszemelt márkáknak, hogy a későbbiekben se érjen meglepetés. Amikor érezzük, hogy elérkezett a pillanat a vásárlásra, akkor szembesülünk csak igazán, hogy hány fajta márka, és azon belül hány fajta telefon létezik.

Ha nem tudjuk pontosan, hogy mit akarunk, vagy nincsen kedvenc márkánk, akkor nehéz lehet a döntés. Azon felül, hogy a külső első pillantásra tetszik, fontos a belsőt is rendesen átvizsgálni.
Először el kell döntenünk, hogy milyen trendet akarunk. Az utóbbi két évben a kicsi keretekkel és nagy képpel rendelkező terminálok kaphatóak, ennek a kialakításnak összeegyeztethetőnek kell lenni az ergonómiával, és minőséget kell képviselnie.

A hátlap színe kevésbé fontos, mivel ha tokkal akarjuk őket használni, akkor mi magunk választhatjuk meg a kedvelt árnyalatot, vagy mintát. Emellett fontos azonnal megnézi a kameráknak az elhelyezését is, ugyanis ma már 3-4, néhány esetben 5 kamerát is kapunk a hátlapon.

A képernyő és a kamera fontossága

El kell döntenünk, hogy a képernyőn milyen megjelenítési minőséget várunk. Ez a szolgáltatás felel majd az élességért, a fényerőért és a színekért. Ez akkor különösen fontos, hogyha multimédiás tartalmakat szoktunk használni, például szeretünk játszani és filmezni. Ha ezeket beltéren és kültéren is használjuk, akkor fontos a képernyőnek a fényereje.

Vegyük figyelembe a készülékek teljesítményét, milyen gyors és, milyen erős processzorral van ellátva. A legkönnyebb, hogyha a processzoroknál figyelembe vesszük a mellettük leírt számot. Minél nagyobb ez a szám, annál erősebb a telefon szíve, így az alkalmazásoknál és a böngészésnél sem fog lefagyni.

Végül sokakat a kamera is érdekelhet. A trend most a 3 vagy 4 érzékelővel ellátott kamerák, amikhez olyan szelfi jár, amivel a közösségi oldalakon is büszkén jelen lehetünk. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a döntésünket, érdemes mások tesztjeiről olvasni, hogy milyen benyomásuk van azoknak, akik hetekig használták a nekünk tetsző modelleket.

Támogató: kinaiguru.hu

Hasonló bejegyzések