Ma már szinte alapkövetelmény, hogy minden vállalkozásnak aki valamilyen szolgáltatást kínál vagy árut forgalmaz, legyen saját weboldala. Azonban még mindig sok kis cég esik abba a hibába, hogy ingyenes tárhelyet, ingyenes e-mail címet vagy éppen ingyenes domain nevet keres online jelenlétéhez. Ezzel azonban többet árt az üzletének, mint használ.
Ezek a szolgáltatások ugyanis lomhák, megbízhatatlanok és korlátok között üzemelnek. A legtöbb esetben valamilyen reklámmal párosulnak és a Google találati listájában is csak hátrányunk származik belőlük. Ráadásul mind az ügyfeleink mind pedig az üzleti partnereink amatőrnek és kicsinyesnek fogják a vállalatunkat gondolni, hiszen már évi pár ezer forintért is bérelhetünk tárhelyet és domain nevet magunknak.

Ilyen egy tökéletes céges honlap

Ahhoz, hogy minőségi honlapunk webcímét szóróanyagainkra, hirdetéseinkbe és névjegykártyánkra is ráírhassuk, először is egy jól csengő domain névre lesz szükségünk. Ha magyar cégről van szó, akkor az esetek 99%-ban megfelelő a .hu végződés. Ehhez válasszuk a cégnevünket vagy valamilyen jól csengő, hasznos kulcsszót tartalmazó szóösszetételt. Érdemes rövid, könnyen megjegyezhető és értelmes címet kitalálni, amibe akár helyi üzletként az adott város nevét is beleszőhetjük.
Ha megvan a jó domainnév, akkor egy gyors – például SSD tárhelyet kell bérelnünk, ahová weboldalunkat feltölthetjük. Akár egy WordPress motorral előretelepített hosztingot is vásárolhatunk, ahol mi magunk is összekattintgathatjuk kezdetleges céges oldalunkat. Azonban érdemes erre is megfelelő összeget elkülöníteni, hogy egy modern, egyedi és okoseszközökre is optimalizált, keresőbarát weboldalunk vagy webáruházunk lehessen. Szerencsére manapság igen széles körben elérhetőek a weboldalkészítő cégek.
Ha elkészült az oldalunk, akkor ideje reklámozni. Kérjünk fel egy online marketinggel foglalkozó vállalkozást, hogy egyengesse az utunkat az interneten és kezelje hirdetéseinket, kampányainkat és közösségi oldalainkat. Ezekbe érdemesebb manapság fektetni mint a TV és újság hirdetésekbe. A SEO szakemberek pedig még tovább növelhetik az oldalunkra érkező minőségi látogatók számát. Érdemes tehát a keresőoptimalizációra is pénzt és időt áldozni, mert hosszú távon nagy sikereket érhetünk el.

Hasonló bejegyzések