Manapság egyre többen választják a magánrendeléseket az állami egészségügy helyett, ennél fogva a magán egészségbiztosítások szerepe is felértékelődött. Mivel a magánrendelések, illetve nem állami egészségügyi keretek között igénybe vett szűrővizsgálatok, laborok stb., meglehetősen drágák, egyre többen kötnek egészségbiztosítást, hogy ezeket a kiadásokat finanszírozni tudják.

Ha mi is magán egészségbiztosításban gondolkodunk, mindenképp jó, ha tudjuk, hogy mi mindenre is érdemes gondolnunk, mielőtt kiválasztunk egyet.

Először is nem árt végig gondolni, hogy kiket szeretnénk bevonni a biztosításba. Magánszemélyek megköthetik természetesen önmagukra, de ki lehet terjeszteni a családtagokra, egy háztartásban élőkre, tette közzé a Medihelp. Ha a család minden vagy több tagjának is szüksége van egészségbiztosításra, érdemes inkább a családi egészségbiztosításban gondolkodni, mert annak kedvezőbb az ára, mintha mindenkire egyenként, külön-külön kötnénk meg.

De olyan is van, hogy egy vállalkozó szeretné az alkalmazottaira megkötni az egészségbiztosítást béren kívüli juttatásként, ilyenkor a csoportos biztosításokban érdemes gondolkodni.

Nemcsak az a fontos, hogy kikre szeretnénk kiterjeszteni a biztosítás, hanem az is, hogy mire vennénk igénybe

Természetesen nemcsak az fontos, hogy kiket szeretnénk belevenni a biztosításba, bár az is egy meghatározó tényező. Ugyanakkor azt sem árt végig gondolni, hogy mire is akarjuk igénybe venni a biztosítást, de az sem mindegy, hogy hol. Egyes biztosítások ugyanis nemcsak hazánkban érvényesek, hanem Európában, de akár a világ számos más országában is.

Az is lényeges kérdés, hogy van-e valamilyen meglévő egészségügyi problémánk (a megkötéskor erre is rá szoktak kérdezni a biztosítók), mert egyes csomagok nem terjednek ki a meglévő betegségekre, illetve az abból adód vizsgálatokra, kezelésekre.

Érdemes annak is utána járni, hogy a munkahelyünkön van-e magán egészségbiztosítási lehetőség, ha igen, akkor mire lehetünk jogosultak, illetve a család is bevonható-e. Ha igen, érdemes az ajánlatokat összehasonlítani.

Hasonló bejegyzések