Amikor betonozásra kerül a sor, és a legjobb minőséget szeretnénk, a lehető legkevesebb erőbefektetéssel, akkor a mixerbetont érdemes választani, a munka meggyorsításához pedig betonpumpát is érdemes rendelni.

A betonpumpát a mixerbeton miatt hozták létre, a házi betonozáshoz pedig az egyik legjobb alapanyag a mixerbeton. Amikor mixerbetont rendelünk, érdemes a betonpumpa rendelését is számításba venni. Persze ehhez célszerű tudni, hogy mi is az a betonpumpa, és mikor jó megoldás, ha megrendeljük.

Mit csinál a betonpumpa?

Nos, mielőtt belemennénk a betonpumpa előnyeibe, illetve abba, hogy mikor éri meg az árát, előbb nem árt tudni, hogy mi is az. A betonpumpa, vagy más néven betonszivattyú arra való, hogy a mixerbeton a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben eljuthasson oda, ahol szükség van rá. Ezt valahogy úgy kell elképzelni, hogy amikor megrendeljük a mixerbetont, az a megbeszélt időben megérkezik a mixerkocsival, a hozzá rendelt betonpumpával együtt.

A betonpumpát a mixerkocsihoz kapcsolják, a pumpa hosszú csövének a segítségével pedig a megfelelő helyre lehet juttatni a mixerbetont. A betonpumpák csöve akár 40 méter hosszú is lehet, így akár távolabbra is lehet juttatni a mixerkocsitól.

Mivel a mixerbeton friss állapotban képlékeny, így a betonpumpa könnyen tudja szivattyúzni, tehát nincs szükség arra, hogy talicskával vagy vödrökkel hordjuk a rendeltetési helyére.

Amikor a betonpumpa valóban megéri az árát

Ha eljön az építkezés, vagyis pontosabban az alapozás ideje, és mixerbetontban gondolkodunk, akkor érdemes a betonpumpa lehetőségét is megfontolni. Akkor jön jól leginkább ez a lehetőség, ha olyan helyre építkezünk, ahova a mixerkocsi, tehát a betont szállító teherautó nem tud behajtani valamilyen okból. Ilyenkor rendkívül időigényes a beton behordás, a betonpumpa erre gyors és hatékony megoldást kínál. Lehet szűk az utca, csúszós a talaj, így a munkagépek nehezen tudnak közlekedni. A betonpumpával azonban könnyendén oda lehet juttatni a betont, ahova kell, hiszen, a hogyan azt említettük, akár 40 m hosszú cső is tartozhat hozzá.

Hasonló bejegyzések