Sok férfi szeretné megérteni, hogy miért döntenek a nők a válás mellett. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a leggyakoribb okokat.

  1. A szerelem és az intimitás hiánya kapja az első okot. Lehet, hogy egy férfi jó ember, soha nem bántotta párját, azonban, ha sem érzelmileg, sem fizikailag nem tud kielégíteni egy nőt, akkor a hosszú évek elteltével magas árat kell majd fizetnie.
  2. Sokan nem foglalkoznak azzal, hogy mikor mennek férjhez, az idősebb korosztálynak azonban nem igazán volt választása. Sok nő gyorsan férjhez ment, ma pedig csak azt látja, hogy mennyi más lehetősége lett volna. Ez a kis tüske gyorsan elkezd nőni, amíg a hölgyek úgy nem döntenek, hogy új életet kezdenek, azokkal a lehetőségekkel, amik a mai fiataloknak is járnak.
  3. Sokszor azon bukik el a házasság, hogy a felek igényei az ágyban nem azonosak. Vannak, akik szeretnék kipróbálni a nyitott kapcsolatot, esetleg pár extrémebb formáját az együttlétnek, míg mások éveken keresztül ugyanúgy, ugyanakkor, ugyanott. Az idősebb korban megjelenő impotencia sem szokott segíteni a hölgyeknek, és ha nincsen kezelve a helyzet, akkor gyakran válás a vége.

  1. Ha az egyik fél, esetleg mindkettő hűtlen volt, akkor biztosan válásra kell számítani. A bizalom visszaépítése nem egyszerű, sokszor úgy tűnik, hogy sikerült, aztán újra összedől minden. Olyan, akár egy kártyaház. Szép lenne, de csak nagyon kevesek tudják felépíteni.
  2. A hullámvölgyek minden házasságban megjelennek. Azonban, amikor megjelenik a megvetés, nehéz napok köszöntenek be. A megvetés olyan, mint egy szemüveg, felvesszük, és teljesen máshogy látjuk a párunkat. Hirtelen mindent rosszul csinál, és ekkor tudatosodik bennünk, hogy mi jobbat érdemlünk. Sok nő pont ezért dönt a válás mellett.
  3. Nemcsak akkor bánt egy férfi, ha fizikailag teszi. Vannak olyan kapcsolatok is, ahol rendszeres megalázás, vagy más indulatkezelési problémák lépnek fel. Ilyenkor a távozás félelme visszatarthatja a nőt, de előbb vagy utóbb összeszedi minden bátorságát.

A lista persze végtelen, viszont ezek a leggyakoribb okok.

Hasonló bejegyzések