Rendkívül kellemetlen, ha csődöt mond a csődör, vagyis ha egy férfi nem úgy teljesít az ágyban, ahogyan kellene. Ennek számtalan oka lehet, és sokszor szervi baj okozza a gondot, mint a prosztata problémák, szív és érrendszeri betegségek, férfi klimax, hormonális problémák.

És bizony érdemes nagyon komolyan venni az ágyban tapasztalt tüneteket, mert súlyos betegségek előszele is lehet egy ilyen baj. Persze sokan szégyellik ezt, inkább nem beszélnek róla, még a házi orvosnak sem említik meg.

Természetesen, ha csak egyszer-egyszer jelentkezik ilyen gond, az még normálisnak számíthat. Egy férfi is lehet stresszes vagy fáradt, esetleg valami miatt alacsonyabb éppen a libidója, ami kihat a teljesítőképességére. De ha rendszeresen visszatérő problémáról van szó, esetleg a tünetek két hónapig folyamatosan fennállnak, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert a fenti bajok első jele is lehet a potencia probléma.

Hogyan függ össze a merevedési probléma a szív és érrendszeri megbetegedésekkel?

Sokan nem is gondolnák, hogy a potencia probléma hátterében keringési rendszeri gond állhat, pedig ez meglehetősen gyakorinak mondható. A közös pont az erek rossz állapotában keresendő, így nemcsak a szív vérellátása érintett, hanem a férfi nemi szervek is. Ha pedig az erek állapota nem megfelelő, akkor a vér nem fog úgy pumpálódni délfelé, ahogyan annak kellene.

Lehet, hogy még nincs is más tünetünk, csak az ágybéli teljesítményben látszik meg a baj. A magas vérnyomás például jelentkezhet így, mi pedig észre sem vesszük, hogy a vérnyomásunk magas lenne.

Ilyenkor ugyanis az érfalak belső része a hosszan tartó nyomás és feszülés miatt megsérül, az értágító és érszűkítő folyamatok nem lesznek egyensúlyben, és az érfal nem fogja megfelelően ellátni a feladatát. Persze számos, érrendszeri betegséghez kapcsolód szövődmény is okozhat potencia gondokat, mint a cukorbetegség. Érdemes tehát szakember segítségét kérni, ha romlani kezd az ágybeli teljesítőképességünk.

Hasonló bejegyzések