Mi nekünk, szülőknek a feladatunk kialakítani gyermekink életmódját, egészséges szokásaikat, melybe természetesen a sport, és a mozgás szeretete is beletartozik. Manapság a gyerekek már egész fiatalkorban kipróbálhatják magukat különböző sportokban, de fontos, hogy időt adjunk nekik, és soha ne erőltessünk olyan dolgot rájuk melyben nem igazán jók, vagy csak kedvük nincs az egészhez.

Legyen szó fociról, karatéről, vagy esetleg lovaglásról.. fontos hogy minél több dologban kitudja magát próbálni, minél több dolgot megtudjon tapasztalni, hogy legyenek pozitív élményei is, hiszen csak így fog megjönni a kedve a sportoláshoz.

Egészségesebb lesz gyermekünk, ha hamar megtanul úszni?

Az úszásnak számtalan pozitív hatása van a szervezetünkre nézve. Hatalmas előnye, hogy pontosan olyan mint a futás, vagy a biciklizés: Ha az ember egyszer megtanulja, soha többé nem fogja elfelejteni. Mivel ez a mozgásforma az egyik legegészségesebb, ezért kitűnő lehet a kisgyermekek számára is. Edzi a tüdejüket, a szívüket, eközben minden izmot alaposan megmozgat, mégsem terheli meg a testüket, és kíméli az ízületüket is. Ha gyermekünket érdekli az úszás, akkor csak előnyére válhat az,  ha már kis korában beíratjuk úszás-oktatásra.

Testünk életünk során folyamatos változásokon megy keresztül, ezért egyáltalán nem mindegy hogy egy kisgyermek mivel tölti el az életét. Mivel az úszás szinte az egyetlen mozgásforma amely az összes izmot meg tudja dolgoztatni, emellett légzésszabályozásra is kényszerít, ezért csak a gyermek előnyére fordulhat az, ha kis korában már megszereti. A rendszeres úszásnak köszönhetően javul a szervezet oxigén ellátása, és fokozza a kisgyermek teljesítményét is.

A gyermekekre manapság hatalmas stressz nehezedik, főleg iskolás korban. A stressz leküzdésében is jó szolgálatot tesz az úszás, hiszen mozgás közben fokozódik a szervezetben az endorfintermelés, így ez a mozgásforma boldogsághormont szabadít fel, ezért a gyermeket úszás után elégedettség, és boldogság tölti el.

Ha az ember már pici korban megszereti ezt a sportot, könnyen lehet, hogy élsportolóként fogja folytatni, teste pedig hatalmas változásokon fog az idő múlásával keresztül menni. Nő a csontjai szilárdsága, elkezd izmosodni, és nő a szervezet teherbíró képessége is.

Szerző: premiummedence.hu

Hasonló bejegyzések