Igazán megdöbbentő, és ijesztő lehet saját magad számára is, amikor rájössz arra, hogy már mély érzelmeket táplálsz a legjobb barátod iránt. Ez egyáltalán nem ritka eset, főleg azért, mert egyre gyakrabban alakulnak ki őszinte fiú-lány barátságok. Ilyen esetben az ember teljes mértékben megbízik a másik félben, és szinte bármit elmondhat neki.
Az azonban, hogy gyengéd érzelmeket táplálsz a barátod iránt rengeteg bonyodalmat tud előidézni, és sajnos sok esetben az egész barátság rovására tud menni.
El kell mondanom a barátomnak hogy szerelmes vagyok belé?
Ezt nézd meg: kamagra-viagra-cialis-elado.com
Legyen szó erős baráti kapcsolatról, vagy párkapcsolatról, mindkettő alapja egyértelműen az őszinteség és a bizalom. Ezért azt tanácsolom, mindenképpen legyél őszinte legjobb barátoddal is, és valld be neki, mit érzel iránta. Van különbség azonban aközött hogy tényleg beleszerettél -e vagy csak hirtelen fellángolásból oda vagy érte. Ha például éppen most vagy túl egy nagy csalódáson, és sebezhető vagy, vagy esetleg a legjobb barátod szakított most a barátnőjével, könnyen lehet, hogy csak hirtelen fellángolás az egész.
Ilyen helyzetekbe ugyanis a barátok segítik egymást, hogy minél előbb túl tudjon az érintett fél lépni a szakításon, és a csalódáson, ez a bizalmas segítség pedig sokszor billen át abba hogy az ember elgondolkozik azon, vajon érdemes lehet lenne- e belebonyolódni egy kapcsolatba a barátommal? Hiszen jól ismerjük egymást, évek óta jó a viszonyunk, őszinték tudunk egymással lenni.
Ha úgy érzed, valódi érzelmek állnak a fellángolásod mögött, érdemes lehet őszintén beszélni erről a dologról is a barátoddal, ám vannak helyzetek, amikor jobb, ha egy időre még magadban tartod a titkodat. Ha például ő éppen most ismerkedik, vagy esetleg már jár is valakivel, akkor nem érdemes szabotálni a kapcsolatukat. Ha a barátod éppen egy nagyon stresszes időszakban van (például vizsgaidőszak, új munkahely keresése) akkor jobb, ha egy időre még megtartod magadban ezt a dolgot, és nem zúdítod rá, hogy még nagyobb teher nyomja a vállát ebben az egyébként is megterhelő fázisban.
Hogy mondd el neki?
Ha megvan az elhatározás, és a megfelelő idő, akkor viszont tényleg el kell mondanod neki, hogy bizony többet érzel iránta mint baráti szeretet. Érdemes lehet a „szerelem” szót egyelőre kihagyni a monológodból, hiszen valószínűleg így még megdöbbentő lenne a dolog. Nagy hiba lenne egy hirtelen beszélgetésben odavetni neki, ezért fontos hogy megtaláld erre a legalkalmasabb időt, és helyet, ahol csak kettesben tudsz beszélni vele erről.
Légy őszinte, mégis próbálj meg kedves és vidám maradni, ne úgy hozakodj elő a dologgal, mintha a világ legnagyobb bűnét szeretnéd beismerni. Ha ezek után azonban azt tapasztalod, hogy a barátod azt kéri, maradjatok csak olyan viszonyban mint eddig, hiszen ő nem tudna komolyabb kapcsolatot elképzelni veled, fontos hogy ne sértődj meg, és tartsd ezt a döntését tiszteletben! Nem lesz egyszerű, de mindent meg kell tenned, hogy visszatérhessetek az őszinte barátsághoz, és ha ügyesen csinálod, akkor ezt ez a vallomás se tudta tönkretenni. Ha fájdalmasnak érzed ezt a dolgot, jó lehet ha egy kis ideig kerülöd a legjobb barátodat, és egyedül leszel, hiszen valószínűleg egy kis időre lesz szükséged ahhoz hogy túl tedd magad a történteken.

Hasonló bejegyzések