Biztosan nekünk is van olyan ismerősünk, aki folyamatosan elhagyja a telefonját, vagy a kulcscsomóját. Mellettük léteznek még azok emberek, akik valahogy mindig képesek kizárni magunkat saját otthonukból. Ez folyamatos stresszt és plusz kiadást jelent, hiszen egy aprócska figyelmetlenség miatt könnyen lehet, hogy néhány havonta új kulcsokat kell csináltatniuk, vagy éppen ki kell hívniuk egy lakatost, aki ki tudja nyitni a bejárati ajtót.
A plusz költségek mellett ez igen kellemetlen is tud lenni, főleg hideg időjárásban, mikor könnyen lehet, hogy szakadó esőben kell megvárni, míg segítségünkre siet a szakember.

Milyen módszerekkel tudjuk megelőzni azt, hogy kizárjuk magunkat a lakásból?

Több módja is van annak, hogy elkerüljük azt a kellemetlen szituációt, hogy újra kizárjuk magunkat a lakásból. Az egyik legjobb megoldás erre az esetre, ha egy közelünkben élő barátunknál, vagy esetleg egy megbízható szomszédnál hagyunk egy pótkulcsot, melyet ilyen esetekben el tudunk kérni, és használni tudjuk. Ám ez a megoldás csak akkor lehet jó, ha éppen az illető is otthon tartózkodik, és oda tudja nekünk adni lakásunk pótkulcsát.
A másik megoldás, már egy kicsit rizikósabb, mégis sokan ezt a trükköt használják, ahhoz hogy mindig legyen egy pótkulcs vész esetén a lakásuk körül. Ilyenkor az udvaron, a kertben, vagy a bejárati ajtó körül kell egy olyan apró rejtekhelyet találni, ahol ez a pótkulcs elérhető.
Ez a módszer azonban nem annyira ajánlott, hiszen bárki, aki arra jár, könnyen meg tudja találni, vagy könnyen lehet, hogy egy betörő előre kilesi azt, hogy mi honnan szoktuk ilyen esetekben elővenni a tartalék lakáskulcsot. Egy másik megoldás, ha a lakáskulcsunkat egy láncon tartjuk, melyet vagy a nyakunkba, vagy esetleg a nadrágunkra tudjuk akasztani. Így talán hamarabb fel fog tűnni, ha nincs nálunk a lakásunk kulcsa, és egy idő után meg fogjuk szokni azt, hogy bezárkózás után visszaakasszuk a láncra a kulcsot.
Ha azonban nem tanulunk a hibánkból, és folyamatosan előfordul az hogy kizárjuk magunkat a házból, érdemes egy komolyabb megoldáson törni a fejünket. Ezeknél a módszereknél azon jóval biztonságosabb lehet az, ha okos zárat szereltetünk be, mely esetében csak egy kódot kell megjegyeznünk ahhoz hogy az ajtót ki tudjuk nyitni.

Hasonló bejegyzések