Hirtelen beköszöntött a hőség, és a szakik szerint sok ilyen hét várható a nyárra. Mi viszont szeretnénk jól aludni, ugyanolyan kellemesen eltölteni a délutánjainkat, és továbbra is úgy dolgozni a munkahelyünkön, ahogy azt megszoktuk, akkor is, ha kint tombol a kánikula. Tökéletes megoldás ilyenkor, ha jó minőségű légkondival szerelkezünk fel.

Horrortörténeteket hallok! Igaz ez?!

Sok helyütt találkozunk azzal, hogy a légkondi rendkívül ártalmas. Orvosok és egészségügyi témákban jártas emberek tömege foglalkozik azzal, hogy miért is ne használjuk, miért is kapcsoljuk ki, és miért is szereljük le, hiába költöttünk rá pénzt. Van rá példa természetesen, hogy egy szakszerű berendezés is panaszokat okoz: megfázást, légúti fájdalmakat, fejfájást, ízületi bántalmakat, allergiát, stb. De a ludas nem a klímaegység!

Mennyezeti klíma – tökéletes választás munkahelyre

Ha egy, vagy akár több panaszunk is akad, mindössze azért, mert otthonunkba, vagy munkahelyünkre felszerelésre került a légkondi, akkor érdemes mérlegelni, hogy jó helyre szereltük-e fel? Ez egy döntő momentum azt illetően, hogy áldás vagy átok lesz-e számunkra a kiválasztott hűtési forma. Ha teljes egészében arcunkra, vállunkra, hátunkra fújatjuk vele a hideget, akár ágyban fekszünk, nappaliban ücsörgünk, vagy íróasztalunk mögött szorgosan tevékenykedünk, akkor méltán számíthatunk a kellemetlen tünetekre.
A negatív vélemények alapos kivizsgálása után könnyen rádöbbenünk, hogy a legtöbb esetben ez áll a dolog hátterében.

Könnyen segíthetünk rajta!

Nem kell tehát azonnal kidobni a drága berendezést, amelyre már oly régóta vágytunk, nem kell azonnal csalódottsággal vegyített keserű szájízzel gondolnunk rá.
Ilyen esetben azonnali megoldást jelent, ha átszereljük egy olyan helyre, ahol nem közvetlenül ránk jön a hideg, hanem átfúj felettünk, vagy másik helyiségből tódul a mi szobánkba. Esetleg ajtó fölé, mert a nyitás-csukás következtében vegyülni fog az enyhébb hőmérsékletű levegővel.

Tartsuk tisztán!

Sokan panaszkodnak arra, hogy amióta légkondi használatára „kényszerültek”, azóta gyötri őket az allergia. Tüsszögnek, köhögnek, viszket a bőrük. Ennek azonban végtelenül egyszerű oka van: nem a klíma a hibás, hanem mi! Ez ugyanis csak akkor fordulhat elő, ha a por és a szennyeződések, baktériumok megülnek benne, és akár még be is penészesedik. Nem csoda hát, ha a piszkos levegő allergiát okoz! Nincs is más teendő, mint rendszeresen tisztán tartani a készüléket, és a legjobbat hozhatjuk ki belőle.
Valamint fontos, hogy ne jéghidegre állítsuk a hőmérsékletét, akármennyire is tombol kint a hőség, mert ezzel csak ártunk. Kellemesen hűvös fokozatra hangoljuk a berendezést, és a fentiekkel kombinálva biztosak lehetünk benne, hogy elégedettek leszünk, amiért megvásároltuk, és kellemes közérzettel vészelhetjük át a nyarat. Ugye milyen egyszerű?!

Hasonló bejegyzések