Ma már szinte minden üzletben, kis boltban lehet álkamerákkal találkozni. Ezek a típusok a hagyományos kamerarendszerekkel ellentétben nem rögzítenek semmit, pusztán a tolvajok, betörők megijesztésére szolgál.

Álkamera otthonra

Kamu kamera kiváló célt szolgálhat a kertünkbe, már ha egy suhanc is nem taposta össze a gyepünket, nem lopta el a cserepes virágunkat, akkor már megérte pénzt invesztálni és felszerelni. Belterületre, például a nappalinkba szerelni nem túl bölcs dolog, az ismerősök a kamera láttán biztos, hogy elveszítik magabiztosságukat, és visszafogják magukat még akkor is, ha hamis kameráról van szó, ráadásul ez biztos nem kelt jó benyomást rájuk. Márpedig a kamu kameráknak egy célja van, hogy lássák, nyilván semmi értelme egy álkamerát eldugni a lakásunkban.

Hová lehet rossz ötlet szerelni?

Nem biztos, hogy jó ötlet egy üzletbe hamis kamerákat felszerelni, főleg, ha egyedül van az eladó az üzletben. Sajnos sok rablót nem rettent el a kamerák látványa, testüket eltakarva lépnek be az üzletbe. Az alkalmazott testi épségét is figyelembe kell venni, meg az esetlegesen eltulajdonított bevételt is, megéri pár ezer forintot spórolni rajta? A mai képrögzítőket már néhány tízezer forintért meg lehet szerezni, még akkor is, ha semmi extrát nem szeretnénk, hogy tudjon. Ekkora költséget mindenképpen megér, hiszen egy esetleges rablás vagy kétes eset után álkamera esetében semmilyen bizonyíték nem lesz.
A kasszákhoz – más jellegű üzletekben is érdemes lehet kamerát tenni, hiszen sajnos vagy nem sajnos, sokszor az alkalmazottak azok, akik pénzt tulajdonítanak el. Bár az álkamera is elrettentő erejű lehet, korántsem biztos, hogy elég. Ráadásul, ha a gyanú felmerül, hogy gond van a pénztár környékén, az álkamera nem segít rajtunk.
Ha már feltétlenül szükséges a felvétel, a liftekbe is rossz ötlet hamis rögzítőket szerelni, hiszen például egy kimaradás esetén senki nem fogja tudni látni a liftbe szorult személyeket.
Álkamerát már egy-kétezer forintért is lehet szerezni, de egy jobb minőségű ennél többe is kerülhet. Az igazi kamera bár drágább, akár életeket is menthet.

Hasonló bejegyzések