Szinte mindenki fantáziál valamiről. Egy párkapcsolatban mindig lényeges az őszinteség, az pedig elengedhetetlen, hogy elmondjuk a párunknak, hogy titkon mire is vágyunk. Talán sosem tudjuk maradéktalanul kiélni a fantáziánkat, de mindenképp stabilabb lesz a kapcsolatunk, ha egyik-másik vágyunkat, fétisünket bevalljuk.

Az elfojtott vágyak akár fizikai problémákban is manifesztálódhatnak.  De melyek a leggyakoribb fantáziák és fétisek manapság? 

– láb: ez leginkább férfiak esetében gyakori, hogy a láb is a vágyuk tárgyát képzi, akárcsak a fenék. A leggyakoribb fétisek között is előkelő helyen szerepel.

– fenék és mellek: szintén a férfiak leggyakoribb fantáziái között szerepelnek ezek a testrészek, és fétisek tekintetében is nagyon előkelő helyen szerepelnek.

– hárman az ágyban: erről a nők és a férfiak is fantáziálnak, bár nem feltétlen ugyanabban a felállásban. Ugyanakkor nem is gondolnánk, hogy a férfiak esetében gyakori, hogy arról fantáziálnak, hogy a párjukat egy másik férfival lássák az ágyban. Persze a legtöbb pár ezt a valóságban nem teszteli le, hiszen sokan tartanak attól, hogy ez végül gondot okoz a kapcsolatukban.

– szomszéd, ismerős, barát-barátnő: a leggyakoribb fantáziák között szerepel az is, hogy valamilyen ismerősünkre, munkatársunkra vágyunk, bár ezt sosem vallanánk be. Természetesen ezek a vágyak általában nem valósulnak meg, de a fantáziánkban gyakran megfordulhatnak.

– durván sokan szeretik: nem is gondolnánk, hogy milyen sokan fantáziálnak arról, hogy kicsit keménykednek az ágyban. Persze nem feltétlen kell BDSM dolgokra gondolni, hiszen egy kicsit erőteljesebb aktus, egy kis fenekelés még nem tesz egy párt BDSM kapcsolatban élővé. Ugyanakkor jóval kevesebben merik ezt az igényüket bevallani, mint akik valóban ki is próbálják milyen egy kicsit durvábban szeretni egymást.

– párcsere: a párcsere egy nagyon gyakori fantázia, és manapság számos pár éli ki ezt a fajta igényét. Bár sokan úgy gondolják, hogy egy párcserélős játék éket verhet a kapcsolatukba, de ez nem feltétlen van így.

Hasonló bejegyzések