Ma már annyiféle tapéta van a piacon, hogy szinte alig tudunk választani. Mindenesetre ha tapétázásra adjuk a fejünket, nagyon nem mindegy, hogy milyen szobába milyen szín vagy mintázat kerül.
Úgy gondolják az emberek, hogy a legkönnyebb dolog a gyerekekkel van, a kislányoknak lehet rózsaszín, a kisfiúknak pedig kéket, és ezzel le is van rendezve a dolog. Pedig számtalan egyéb mintával is lehet nagyon szép egy gyerekszoba!
Tinédzsereknek és fiatal felnőtteknek mindenképpen fiatalos, életteli színvilágú, mintás tapétákat érdemes választani, az gondoskodni fog a mindennapi vitalitásról!
klasszikus színvilágok kedvelői rengeteg egyszerűbb mintázatú és visszafogott színvilágú tapéta közül választhatnak. Modern stílusú lakásokban nagyon fontos, hogy harmonizáljon a tapéta a bútorzattal, ezért érdemes kifejezetten modern tapéták közül válogatni. Pároknak ajánlatos a romantikus stílusú tapéták közül választani, főleg a hálószobában érdemes ilyet felrakni.
Akik nem nonfiguratív mintákat szeretnének, hanem kivehető ábrákat, azok számára is van lehetőség ilyet választani. Aki látványos figurákat szeretne a szobájába, annak mindenképpen ajánlatos előtte felmérni a helyiséget, hogy mennyire illik oda bele, melyik oldalakra milyen mintákat szeretne láttatni. Egy nappaliba felesleges egy figurás mintás tapéta, főleg, ha eltakarja a szekrénysor.
A bizonytalanok számára talán a legjobb megoldás  a festhető tapéta, amely elölről és hátulról egyaránt befesthető. Akik nem szeretnének túlságosan sokat nyüglődni a tapétázással, azok számára az egyszerűen felhelyezhető posztertapéták vagy öntapadós tapéták ajánlottak.
Annyi stílus, színvilág, kompozíció van már a tapéták között, hogy szinte lehetetlen, hogy ne találjunk nekünk tetszőt. Régóta szeretné feldobni otthonát, de nem tudja, hogyan? Akkor tegye meg az első lépést, vásároljon új tapétát, és szobája teljesen meg fog újulni!

Hasonló bejegyzések