Aki családi házban él, az szeret kertészkedni, legalábbis jobbára így van. Ám ahhoz, hogy a kisebb vagy nagyobb kertecskénk mindig szép legyen, nem árt, ha megfogadunk néhány tanácsot!

Kerüljük a giccshalmazt és az összevisszaságot!

Sajnos sokan nem ismerik a mértékletességet, ha a kertjükről van szó, és megpróbálnak mindent bezsúfolni, amit csak lehet. Mások meg a minimalizmus hívei, befüvesítik az egészet, és ennyi. Valahol a kettő között van az optimális megoldás. Akik kertépítésre adják a fejüket, mindenképpen kell, hogy némi szépérzékkel rendelkezzenek. Ha nem tudják, hogy milyen kertbe mit érdemes tenni, azok számtalan szaklap és honlap közül választhatnak, melyek segítségével megcsinálhatják az egészet. A gazdagabbak felvehetnek egy építészt vagy egy kerttervezőt, akik megálmodja az egészet, nekünk már csak a kivitelezést kell megoldani. Viszont hiába egy szépen felépített kert, bizony, ha nem gondozzuk, akkor nagyon csúnya lesz rövid időn belül!

Mi dobja fel a kertet?

A kert mérete nagyban befolyásolja, hogy mit is kezdhetünk vele. Egy nagy telken akár építhetünk úszómedencét vagy sima medencét, amennyiben viszont nem akarunk rá súlyos százezreket költeni, akkor ne építtessünk, hanem mobil, nagyáruházakban is megvásárolható, egyszerűen kiállítható medencét vegyünk. Mielőtt szétvernénk az egész telkünket, mindenképpen gondoljuk át, van-e értelme egy medencét süllyesztenünk oda.
A szauna is jó ötlet lehet, de szintén költségesebb feldobása a telkünknek. Ha fontos számunkra az egészség, és megengedhetjük magunknak, akkor vásároljunk egyet.
Termeszthetünk gyümölcsöket, zöldségeket, de gondoljuk végig, hajlandók vagyunk-e évekig gondozni őket, vagy rövid úton megunnánk? Ugyanez a helyzet a virágokkal is, ha nem foglalkozunk velük, akkor szomorú látványt nyújtanak.
Sokan fel akarják nagy kövekkel, szökőkúttal, giccses törpékkel és egyéb kiegészítőkkel dobni a kertet. Amennyiben ízlésesen választjuk meg a dekorációt, akkor vágjunk bele, de óvatosan, ne legyen giccsparádé az egész.

Hasonló bejegyzések