A párok életében sajnos gyakori jelenség, hogy ha már egy ideje együtt vannak, lanyhul az egymás iránt érzett szenvedély és érdeklődés. Magyarázhatjuk egyszerűen a szerelem érzetéért felelős hormonok szintjének csökkenésével, a felgyorsult életritmus által bekövetkező változásokkal, de a lényeg nem az okok megtalálásában rejtőzik. A hangsúly a motivációnkon van, hogy miképpen kezeljük a kialakult helyzetet.

Hajsza a csillogó jövőért

A társkapcsolatok jó része azáltal ér véget, hogy az egyik vagy mindkét fél már nem hisz egymásban, és ezért nem is tesz lépéseket annak irányába, hogy magasabb minőségi szintre emelje az együtt töltött időt. Korunk felgyorsult mikro és makro környezetében is egyre általánosabbá válik, hogy már nem elégedünk meg azzal az életszínvonallal, ami a szüleinknek még megfelelő volt. Gyorsabbra, magasabbra, többre vágyunk, mint elődeink.
Az első diploma megszerzése mellett párhuzamosan képezzük magunkat tovább, hogy minél jobb pozícióban indulhassunk a legjobban fizető állások árupiacán. Tudjuk, ha lemaradunk, elbukunk, csökken a lehetőségeink száma a munka világában, de talán attól még jobban tartunk, hogy így senkinek sem fogunk kelleni, nem leszünk szerethetőek, ha nem teljesítjük a korunk által kiszabott mércét.

Párharc a jólétért

A párkapcsolat tartós fenntartása együtt jár a megfelelő életminőség és biztonság kialakításával is, hogy előkészítsük a terepet a bővülő család számára. A karrier nevében olykor azonban nagy árat fizetünk. Hazaérve már a fáradtság veszi át az uralmat, és az együttlétek a tv nézésben vagy alvásban merülnek ki. Vajon ha ritkulnak az együttléteink, mit tehetünk érte, hogy változzon? Létezik más megoldás is, mint az, hogy a sokadik romantikus film megnézésén keresztül próbáljuk megélni az életünkből jelenleg hiányzó vágyainkat.
Kutatások bizonyítják, hogy a párok közötti rendszeres kielégítő szex jótékony hatással bír még az egész szervezetre is azáltal, hogy erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz bennünket a betegségekkel szemben. A szív- és érrendszerünk is hálás lesz az e fajta „fizikai testmozgásért”. Az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai mellett másik érdeme, hogy hozzájárul a nyugalom, boldogság állapotának kialakulásához is. Ezek az érvek az adott pillanatban sajnos ritkán jutnak eszünkbe.

Visszatalálás egymáshoz

Hogyan varázsolhatunk mégis meghittséget kedvesünkkel a mindennapjainkba? Hogyan éleszthetjük fel magunkban a nőt vagy a férfit a munka terhei mellett is? Óriási lépés lehet már az is, ha a gondolataikra, beidegződéseinkre és ezekkel kapcsolatos szokásainkra kezdünk tudatosan figyelmet szentelni. Észrevesszük, ha automatikusan a távirányító felé nyúlnánk az estében, vagy ha a munkával kapcsolatos gondjainkat magunkba zárva már csak a passzív cselekvésig jutunk el. Sokat oldódhat a feszültség akkor is, ha otthon megosztjuk társunkkal a munkahelyen történteket. Ez olyan kapcsolódást indíthat el, ami előszobája lehet intimebb történéseinknek is.

Hasonló bejegyzések