Minden fiatal pár szeretné, ha esküvője, valamint az azt követő lakodalom a lehető legtökéletesebb helyszínen kerülne megtartásra. Ebben a témában, noha gyakran kompromisszumokat kell kötni, összességében mégis kijelenthető, hogy aki szeretne, az biztosan ráakad majd a megfelelő helyszínre – már amennyiben betartja hozzá az alábbi szempontokat.

1. Egyeztessetek egymással

Mivel hamarosan oltár elé álltok, és örökre egy pár lesztek, érdemes ezt a kérdést úgy kezelni, mint közös életetek egyik első fontos kérdését, ami kommunikációt és kompromisszumokat igényel – természetesen mindkettőtök részéről. A legjobb, ha leültök és összeírjátok az elképzeléseiteket a témában, majd ezek és a rendelkezésetekre álló lehetőségek alapján válogattok a témák és a helyszínek közül.

2. Ne legyen se messze, se közel!

Az esküvő helyszíne akkor a legjobb, ha nem kell sokat utaztatni az ifjú párt és a násznépet, ebből kifolyólag a polgári esküvő helyszínéhez közeli templomot válasszatok, és az utána tartandó lakodalom vagy vacsora helyszínéhez is legfeljebb 20-25 percet kelljen autókázni, mert egy 60-70 kilométerre lévő helyszín nem csak rengeteg értékes időt von el a mulatozásból, hanem a szervezés szempontjából is rendkívül költséges lehet. A legjobb mindig a hazai pálya ezen a téren!

3. Mi az, ami belefér, és mi az, ami nem?

Az esküvők kapcsán az elkölthető pénz mennyiségével a határ a csillagos ég, éppen ezért fontos, hogy meghúzzatok egy bizonyos határvonalat, ami már a potenciális helyszín kiválasztásában is megnyilvánul. Ne akarjatok például egy egész kastélyt kibérelni, ha legfeljebb 1 milliót szeretnétek elkölteni a nagy napra, hiszen ez bizonyára nem fog sikerülni, így mindig vegyétek át a legalaposabb formában a felmerülő kiadásokat, és ennek fényében döntsetek.

4. A vendégekre is gondoljatok!

Vegyétek számításba azt is a szervezés, illetve a helyszín kiválasztása során, hogy vendégeitek között nem csak fiatalok, hanem idősebbek is lesznek, éppen emiatt olyan helyszínt válasszatok, ami gyorsan és egyszerűen megközelíthető, ezen felül pedig akadálymentesített is. Fontos idő előtt összeírni a meghívottak számát is, hiszen ez szintén befolyásolhatja majd a potenciális helyszínt.

5. A videón is jól mutasson!

Hiába tűnik anyagilag jó választásnak egy kis vidéki étterem a lakodalom lebonyolításához, ha az túl szűkös és a puszta falakon kívül semmilyen dizájnelemet sem vonultat fel. Ez nem csak a lagzi hangulatát képes alaposan elrontani, hanem ezen felül az esküvői videón sem mutat majd jól, hiszen az vélhetően senki előtt sem lehet kérdés, hogy a nagy alkalmat meg kell örökíteni ilyen formában, egy szép kis kápolna, vagy feldíszített tanácsterem után pedig ahhoz illő meghitt lakodalmi helyszín szükségeltetik, ami lehetőleg nem egy tornaterem.

6. Fordulj szakemberhez!

Ha esetleg zsákutcába kerülnétek a helyszín kiválasztásával, még mindig van egy ütőkártyátok, ami nem más, minthogy megkérdeztek egy profi esküvőszervezőt, aki minimális összegért cserébe garantáltan hasznos tanácsot képes majd adni nektek, sőt mi több, akár az egész szervezést is leveszi a vállatokról.

Hasonló bejegyzések