Minél könnyebben mozgatjuk a dobozokat, annál gyorsabb lesz a költözés, arról nem is beszélve, hogy a szállító cég is hálás lesz érte. A lakásváltás egyet jelent a lehetőséggel, mivel végre megszabadulhatunk azoktól a tárgyaktól, amikre igazából nincs is annyira szükségünk.

Nem számít, hogy a kukában kötnek ki, esetleg elajándékozzuk őket, a lényeg, hogy ne nálunk foglalják a helyet. A kulcs az, hogy a csomagok könnyebbek legyenek.

Ne hagyjuk a költözést az utolsó pillanatra! Ideális esetben legalább egy héttel korábban kezdjük el. Először menjünk végig a ház fő helyiségein, és készítsünk egy alapos leltárt, mielőtt összepakolnánk a tárgyakat. Rendezzük a holminkat kategóriákba. Például: könyvek, ruhák, bútorok, elektronikai cikkek, konyhai eszközök stb. Ez segít gyorsabban dobozolni és kicsomagolni.

A dobozok rendszerezése

A költöztető dobozok legyenek szilárdak és épek. Ideális esetben közepes méretűek. A kis dobozokba alig fér el valami. A nagyméretűek pedig nagyon nehezek és nehezen mozgathatók, ha tele vannak. Ne feledjük, hogy a tipikus kartondobozok mellett léteznek műanyag költöztető dobozok is, amelyek fogantyúval rendelkeznek, hogy könnyebb legyen megfogni őket.

Hogyan kell csomagolni az egyes tárgytípusokat?

Bútorok és elektromos készülékek, asztalok, székek, hűtőszekrények, kanapék és hasonlók. Ebben az esetben használjunk takarókat vagy régi huzatokat. Ha lehetséges, szereljük le a székek és asztalok lábait.

Törékeny tárgyak, tányérok, csészék, poharak, kerámiafigurák stb. Minden egyes tárgyat külön-külön papírba vagy buborékfóliába kell csomagolni. A dobozba helyezéskor használhatunk párnázott anyagokat vagy rongyokat, hogy biztosan ne törjenek el.

Elektronika, TV-k, számítógépek, konzolok, táblagépek stb. Ha megvan az eredeti dobozuk, tartsuk őket ott. Egyébként csomagoljuk be törölközőkbe és takarókba. Ezután helyezzük őket dobozokba, de mindig töltsük ki a réseket. Az egyes készülékek kábeleit és alkatrészeit szalaggal rögzíthetjük. Ide tartoznak a tükrök, amiket szintén takaróba kell csomagolni.

Hasonló bejegyzések