Mivel az ingatlanok ára manapság az egekben van, így sokan kénytelenek kisebb lakást/házat vásárolni, mint szeretnének, ha saját ingatlanban gondolkodnak. Ilyenkor pedig leleményesnek kell lenni, és a lehető legtöbbet kihozni a meglévő helyiségekből.

Ha csak egy kis garzonról van szó, akkor a nappali egyben a háló, de akár a dolgozószoba is. Ilyenkor nincs könnyű dolgunk, ha otthonos, kényelmes, és nem zsúfolt, fullasztó otthont szeretnénk, de a megfelelő bútorok kiválasztásával ez is könnyedén megoldható.

Sokan választják a galériás megoldásokat, de gyakran a belmagasság erre nem alkalmas. Ilyenkor a meglévő térből kell a legtöbbet kihozni. A franciaágy helyett inkább olyan ülőgarnitúrában érdemes gondolkodni, amely tárolásra és ágyazásra is alkalmas, és persze a mérete pont megfelelő apró otthonunk számára. A polcok és szekrények kiválasztása sem lehet elhamarkodott döntés.

Fontos, hogy esztétikus legyen a végeredmény, viszont képes legyen a lehető legtöbb ruhát „lenyelni”. Pontos tervezéssel, és persze a megfelelő szekrények és polcok kombinálásával ez sem lehetetlen feladat. Ugyanez a helyzet, ha a nappali az étkező funkcióját is ellátja, ebben az esetben is pontos tervezésre van szükség.

Amikor a hálóba kerül a dolgozósarok

Az sem ritka, hogy valaki a hálószobába költözte a dolgozószobát is, hiszen ez egy elszigetelt, különálló szoba, amit elsősorban persze pihenésre használunk, de természetesen a nappalihoz hasonlóan ez is kaphat plusz funkciót. Ilyenkor érdemes arra figyelni, hogy a színek kiválasztásánál olyat válasszunk, ami nem túl nyugtató, de nem is túl élénkítő hatású.

A bútorok esetében is fontos a megfontoltság. Az íróasztal lehet egy polc vagy szekrénysor része, ezzel helyet takaríthatunk meg, de akár azt is megtehetjük, hogy egy jól megválasztott térelválasztó polccal külön helyet választunk le a hálószobában a munka számára.

Ha többfunkciós egy szoba, akkor a megfelelő bútorok kiválasztása talán még fontosabb lesz, hiszen fontos, hogy megmaradjon az egyensúly a szoba eltérő funkciói között, és minden ott végzet tevékenységnek kellő teret engedjen.

Hasonló bejegyzések