Egy jó plakátnak mindenképpen olyannak kell lennie mely esztétikus és figyelemfelkeltő és természetesen tartalmazza a reklámozni kívánt információt is. Hirdethet koncerteke, rendezvényeket, kulturális eseményeket, vagy közölhet különböző hasznos információkat, kültéren és beltéren egyaránt elhelyezhető. Maga a nyomtatás nagyban meghatározza a plakát minőségét, kinézetét és formáját.
Ebből kiindulva a plakát nyomtatáskor a két legfontosabb dolog, amire folyamatosan törekedni kell, a tökéletes kivitelezés és a precizitás.

A plakátnyomtatás nem egyszerű feladat!

Nyomtatás során fontos a plakát anyagának kiválasztása, hiszen szem előtt kell tartanunk, hiszen a legtöbb esetben egy egész üzlet, iroda vagy lakás arculatát fogja tükrözni. Fontos, hogy a plakát minél figyelemfelkeltőbb legyen, hiszen a plakátgyártás elsődleges célja az, hogy valamilyen információt, vagy eseményt hirdessen meg, ezáltal fontos hogy minél több ember elolvassa a plakátot. Azt hogy még jobban felkeltse az ember figyelmét, sokszor felületi megvilágítással érik el. Ha például kültéri lesz a plakát, akkor sok esetben ajánlani szokták a világítódobozba helyeztetést, hiszen könnyen tisztítható, a plakát egy védett helyen lesz, mely megvédi az esetleges rongálástól, vagy a környezeti hatásoktól.
Léteznek azok az óriásplakátok, amelyek aztán tényleg igazán figyelem felkeltőek és ha tömegeket megcélzó reklámfelületre van szükség, akkor az a legjobb, ha egy forgalmas útszakasz, vagy közlekedési csomópontnál helyezik el a plakátot, hogy minél többen láthassák. Ilyenkor nagyon fontos arra is figyelni, hogy mindenféle időjárási körülményekkel szembe tudjon nézni a plakát anyaga is olyan legyen, mely az időjárással szemben ellenálló. Ilyen esetben mindig kültéri festékkel kell nyomtatni! A plakát nyomtatás egyáltalán nem egyszerű feladat.
A nyomtatási folyamat során a plakát mérete mellett még egyéb más mérési, illetve beállítási szempontokra is gondosan oda kell figyelnünk. Mivel ezek a plakátok a legtöbb esetben nagyobb méretben készülnek el, fokozottan figyelnünk kell a grafikai elemek megfelelő beállítására. A plakát nyomatásához mindenképpen szükség van olyan szakmai tudásra és tapasztalatra melynek segítségével biztosan tökéletes plakát fog elkészülni, ezért mindenképp fontos szakemberre bízni ezt a kényes munkát.

Hasonló bejegyzések