Sajnos sokan élnek szűk, apró kis lakásokban, amik tényleg csak az alvásra jók, másra nem igazán. Nem egyszerű egy néhány négyzetméteres kis lyukat otthonossá tenni, de pár trükkel – ha meg nem is növelhető a tér, de – kicsit segíthetünk az állapotokon.

Miért laknak az emberek ilyen helyeken?

Az egyedülálló embereknek nincs szükségük nagy ingatlanra, csak vinné a pénzüket. Márpedig sok ember él egyedül. Ráadásul ezeket a lakásokat lehet Budapesten a jobb helyeken megfizetni, minden más nagyon drága. Nem meglepő, ha egyesek tizenegynéhány négyzetméteren élnek.

Spórolás a hellyel

Sok pici alapterületű lakás nagy belmagassággal rendelkezik, a dolog tehát adott: ha nincs galéria, akkor meg kell terveztetni egyet, és így mindjárt lesz egy fekhelyünk, alatta pedig egy kis nappalink. A galériába lehet nyitott polcokat is szerelni, amennyiben nem probléma a ruháink mellett aludni, jó ötlet ez, spórolunk a hellyel. Természetesen néhány polcon nem férnek el a ruhák, a ruhásszekrényeket érdemes lehet akár a galéria lépcsője alá is berakni, helytakarékossági célból.
Hacsak nem feltétlenül ragaszkodunk az asztali géphez, akkor inkább használjuk laptopot. Az asztali gépek ugyan stabilok, de egy számítógépasztal monitorral nagy helyet foglal, míg egy kis laptopot bárhová hurcibálhatunk a nappalitól az ágyunkig.
Kerüljük a nagy tévéállványokat, szekrényeket. Szintén spórolhatunk rengeteg helyet, ha konzollal erősítjük a masinát a falhoz. Az így felszabadult helyre mehet valamiféle kisszekrény, komód, ahol tárolhatjuk a dolgainkat.
Számtalan egyéb ötlet van az apró garzonlakások berendezésére: kisebb eszközök, például mini hűtő, de akár a egy mini mosógépet is beszerezhetünk, összecsukható, műanyag székek is jó szolgálatot tesznek nekünk.
Némi kreativitás, ennyi kell csupán, és az interneten is számtalan tippet, trükköt találunk, melyekkel igazán otthonossá tudjuk varázsolni a legkisebb lakásokat is.

Hasonló bejegyzések