Az utóbbi években számtalan technológiai újdonság került bevezetésre az orvostudomány egyes területeibe, köztük a fogászati rendelőkbe is, ám a világsajtó és az átlagember mégsem ezekre a fejlesztésekre és innovációkra figyel fel legelőször ha kezébe veszi kedvenc magazinját vagy a reggeli kávéja közben a Facebook idővonalat görgeti.
A legérdekesebb történeteket ugyanis maga az élet írja. Az utóbbi néhány év pedig elég sok furcsaságot tartogatott, amelyek a fogorvosi rendelőkben történtek vagy csak egyszerűen a fogászattal kapcsolatosak. Ilyenek megdöbbentő írások születtek ál-fogorvosokról, fogászati amnéziáról és olyan páciensekről is, akik otthon képesek voltak saját maguknak pillanatragasztóval visszaragasztani a fogaikat.

Amiken a fogászati osztályon is megdöbbennek

2015-ben vált ismertté az a kaliforniai nő, akinek a kezét a párja, a saját bölcsességfogával kérte meg. A nem mindennapi lánykéréshez ugyanis a kihúzott fogát helyeztette bele drágakő helyett az eljegyzési gyűrűbe. Ha a pletykáknak hinni lehet, az extrém külsejű nő azonnal igent mondott a különös gyűrű láttán és azóta is boldog házasságban élnek. Hasonlóan meglepő, oda nem illő tárgyakkal pótolták egy rögbicsapat kitört fogait is egy reklámfilm kedvéért.
Mivel a csapat erősen sörfüggő életmódot folytat és gyakran önt a garatra szabadidejében, szponzoruk meglepő ajándékkal lepte meg a csapattagokat. Az argentin rögbicsapat minden tagjának hiányzó fogai helyére egy-egy sörnyitót építtetett be egy speciális eljárás keretén belül. A sörnyitó implantátum egy igazán innovatív megoldás, a verseny közben elvesztett fogak pótlására.
Azonban nem minden fogászattal kapcsolatos hír ilyen vidám. Néhány éve ugyanis egy fogorvos képes volt több konkurensének rendelőit is porig égetni, csak hogy pácienseik hozzá pártoljanak át. Azonban fény derült a tettére és immáron a börtönök fogorvosaként praktizál. Akadt azonban egy olyan önkéntes irodavezető nő is, aki önmagát fogorvosnak kiadva még gyökérkezeléseket is végzett, mára azonban már ő is a rácsok mögött ül.
Az előzőeknél is messzebbre ment azonban az az új-zélandi férfi, aki betegesen vonzódott a fogatlan nőkhöz. Szenvedélye olyan szintet ért el, hogy végül több erőszakos bűncselekménnyel is megvádolták, miszerint több áldozata fogát fogóval ő maga távolította el.
Szponzor: www.smiledesigncenter.hu

Hasonló bejegyzések