Manapság óriási mennyiségű felesleges hulladékot termel az emberiség, ezért a nagyobb vállalatok igyekeznek különböző módszerekkel tenni a fenntartható környezetért. Ma már különböző kezdeményezéseken hívják fel a figyelmet aktivisták a környezetszennyezésre és a klímaváltozásra, ezért a cégóriások nagy erőkkel próbálnak új technológiákat kidolgozni, hogy újrahasznosított anyagokból készítsék el termékeiket vagy azok egy részét.

Még egyesek magát a terméket nem tudják helyettesíteni, ezért egyes részeit vagy annak csomagolását cserélték le. Az Adidas cipőgyár azonban innovatív megoldással alkotta meg a 100%-ban újrahasznosított cipőjét, amelyben még ragasztót sem használtak fel.

A gyártástechnológiájuk újragondolásának köszönhetően jöhetett létre a Futurecraft Loop nevű lábbeli, amely nem csak hétköznapi felhasználásra, hanem futásra is tökéletesen alkalmas.

Nem csak szép, de környezetbarát is az Adidas új futócipője

A műanyag újrahasznosítása nem a cipőgyár óriás találmánya, ám 100%-osan újrahasznosított futó cipőt ez idáig még senki nem alkotott meg. A gyönyörű fehér színű, áramvonalas és stílusos cipő hőre lágyuló poliuretánból készül, amely egy újrahasznosítható műanyagfajta. Ebből készül a teljes cipő, beleértve a nyelvet és a talpat is. A tervezési fázis hat éven át tartott, ám a projekt sikerességét bizonyítja, hogy még a ragasztót is sikerült mellőzniük a sportos lábbeliből.

Még az Adidas férfi és női cipők tizenkét különböző összetevőből készülnek, addig a Futurecraft mindössze egyetlen alkotóelemből épül fel. A tartós és környezetbarát cipő elnyerte a sportolók tetszését és egy újabb mérföldkövet hozott el az emberiség számára a környezettudatosság jegyében.

Bár még csak korlátozott számban elérhető a termék és kizárólag sportolók tesztelhetik, 2021 tavaszától már bárki számára megvásárolhatóvá válik. A tesztelő sportolók 400 kilométeres teszt futás után is pozitívan nyilatkoztak az újrahasznosított sportcipőről.

Forrás: chix.hu

Hasonló bejegyzések