Amennyiben elhatározásra jutunk azzal kapcsolatban, hogy fényképezőgépet vásárolunk, és nem tudjuk eldönteni, hogy milyen gép legyen számunkra az ideális, akkor rendszerint a pénztárcánk dönt.
Ez talán jó megoldás is, ha azt vesszük alapul, hogy a profizmus szempontjából választott masinák közül a Bridge típusú, könnyebben kezelhető gépen az olcsóbbak, míg a profiknak szánt tükörreflexes változatok esetében az ár kis túlzással a csillagos ég.

Fényképezőgépek amatőröknek

Az amatőröknek vagy kezdőknek szánt fényképezőgépek tehát Bridge típusúak legyenek, aminek köszönhetően bár rengeteg beállítási lehetőséget kapunk – sőt, egészen profi képeket is készíthetünk –, ellenben nem kell majd minden apróságot nekünk kalibrálni ahhoz, hogy fotózzunk. Ebben a kategóriában jó alternatíva lehet például a Panasonic Lumix DMC-FZ72 digitális fényképezőgép, amely megnyerő ára mellett Bridge típusú, 60-szoros optikai zoommal, optikai képstabilizátorral és 16 megapixeles szenzorral rendelkezik, látószöge 20-1200 milliméterig terjed.
Amennyiben egy kicsit drágább masinát szeretnénk, ideális választás lehet a NIKON Coolpix P900, amely 83-szoros optikai zoommal, 24 milliméteres látószöggel és 16 megapixeles felbontással bír, miközben a rengeteg segédfunkció révén képes könnyen és egyszerűen a legjobb képek készítésére, mindemellett pedig Wifi és NFC kompatibilitás is van benne.

Fényképezőgépek profiknak

A profiknak szánt fényképezőgépek egyrészt az ár szempontjából tűnnek ki – hiszen félmillió forint környékén mozognak az ilyen gépek –, másrészt pedig a felhasznált technológia révén, hiszen lehetnek tükörreflexesek és cserélhető objektívesek is. Utóbbi kategóriás erősíti a Sony Alpha 7 Mark II Body ILCE-7M2KB, amely 24 megapixelével akár 6000×4000 pixel felbontású fotók készítésére is alkalmas expozíciókompenzáció, spot fénymérés, mátrix fénymérés, középre súlyozott fénymérés és egyéb segédtechnológiák társaságában.
Amennyiben egy kicsit magasabb kategóriából szeretnénk választani, a Canon EOS 6D névre keresztelt tükörreflexes fényképezőgép lesz a megfelelő választás számunkra. A 20 megapixeles szenzorra szerelt kamerával sokszínű beállítási lehetőségek és nagy felbontású, profibb képek készíthetők, DIGIC képfeldolgozás, helyadat-rögzítés, Wi-Fi fájlátvitel, nagy dinamikatartományú mód, full HD felbontású videofelvétel és számtalan egyéb tulajdonság, illetve lehetőség társaságában.

Hasonló bejegyzések