Ha valaki nagyon tetszik nekünk, akkor biztosan feltesszük magunknak a kérdést, mit tehetünk, hogy a felkeltsük az érdeklődését, hogy a másik belénk szeressen? Persze kierőszakolni a szerelmet nem lehet, és nem is feltétlen tanácsos. Érdekes kérdés persze, hogy a romantikus szerelmet akarjuk felkelteni a másikba, vagy inkább a vágyakat.

A szakértők szerint az igaz szerelem ezen kétféle érzés keveréke, szenvedélyes és ragaszkodó. Sokan ott hibáznak, hogy annyira próbálják felkelteni a másik érdeklődését, hogy teljesen alávetik magunkat ennek, és csak a másik igényeinek kielégítésére koncentrálnak, közben pedig elfelejtik az igazi énünket adni.

Az sem ritka, hogy valaki összekeveri a testi vágyat a szerelemmel. Mielőtt tehát erőfeszítéseket tennénk azért, hogy meghódítsuk a másikat, érdemes végig gondolni, hogy mennyire valós az érdeklődésünk, és mennyire vagyunk önmagunk, amikor vele vagyunk.

Persze, ha úgy érezzük, hogy az érdeklődésünk valódi, és közben teljesen önazonosak tudunk maradni, akkor vannak apró trükkök, melyek segíthetnek felkelteni a másik érdeklődését.

Apróságok, melyek segíthetnek, hogy valaki belénk szeressen

Vannak olyan apró gesztusok, melyek segíthetnek elmélyíteni az intimitást és a kötődést, így pedig a szerelem felébredését is.

Intimitás fokozása: ha szeretünk valaki, akkor mély intimitást és közelséget érzünk vele, vagyis a szerelem ösztönzésének egyik módja, ha fokozzuk az intimitást. Ezt a sebezhetőség kimutatásával, és a minőségi együtt töltött idővel tehetjük meg. Ezen alapul például a híres 36 kérdés a szerelemhez, amelyeket Arthur Aron és Elaine Aron pszichológusok dolgoztak ki.

Szavak nélkül, testbeszéddel: a szerelmet, az érdeklődést nemcsak szavakkal lehet kifejezni, hanem természetesen a testbeszédünkkel is. Vannak apró jelzések, melyek azt sugallják, hogy őszintén érdeklődünk a másik iránt. Ilyen például a hosszú szemkontaktus, a gyakori apró érintések, vagy az őszinte mosoly is.

Közös kalandok: a kapcsolat elmélyítésének egyik módja, ha egy kicsit kilépünk a komfortzónánkból, és az otthoni randik helyett közös élményeket gyűjtünk. Ha a pár közösen feszegeti a határait, és lép ki a komfortzónájából, akkor az erősíti köztük a kötődést.

Hasonló bejegyzések