Falazóelemre minden építkezés során szükség van, az Ytong elemek pedig kiváló választás azok számára, akik hosszú távon szeretnének sokat spórolni a fűtési költségeken még akkor is, ha nem rendelkeznek túl széles vastagságú fallal.
Sok házban és lakásban vannak vékony falak, amik nem jó szigetelők, télen a hideg, nyáron pedig a meleg áramlik be az otthonba. Nem jó dolog télen megfázni, pláne a saját otthonunkban, de egy rosszul szigetelt, huzatos lakásban akár nyáron is megbetegedhetünk, ami talán még rosszabb érzés. Szerencsére ma már vannak olyan megoldások, amelyek segítségével egyszerűen és olcsón lehet a vékony falak okozta előnytelenségeket kiküszöbölni, ilyen például az Ytong falazóelem és tégla.
Az Ytong javarészt természetes anyagokból készült falazóelem. Alkotóelemei a víz, a cement, a homok és a mész. Az anyag pórusszerkezete úgy jön létre, hogy alumínium paszta kerül az anyaghoz, és reakcióba lépve azzal légbuborékokat hoz létre. Ezek a pórusok segítségével történik a hőszigetelés, ha ezt nem tennék meg, az Ytong nem lenne jó hőszigetelő képességgel rendelkező anyag.
Az Ytong falazóelemek legnagyobb előnye, hogy szinte teljesen természetes anyagokból áll össze, amik egyszerűen beszerezhetőek. Az elemek előállítása során nem bocsát ki veszélyes, szennyező anyagokat, és teljesen energiatakarékos módon készül.
Az alacsony testsűrűségű Ytongot elsősorban olyan helyekre érdemes építtetni, ahová más anyagokat nem lehetséges. Mégis hol érdemes ezt alkalmazni? Például tetőtereknél, vagy ha átépítés történik, de plusz emeletek felhúzásakor is rendkívül előnyös választás. Az is nagyszerű, hogy a beépítés során megmaradó anyagokat sem kell kidobni, azok is egyszerűen felhasználhatóak, így sok pénzt lehet a segítségével megspórolni.

Hasonló bejegyzések