A kiberbűnözés világának trendjeit szemlélve a számok arra engednek következtetni, hogy egyre inkább megnő azoknak a kémprogramoknak száma gépeinken, melyek az anyagi haszonszerzést célozzák. Teszik ezt úgy, hogy a szoftverek sérülékenységét, valamint az emberi kíváncsiságot, mint cseppet sem elhanyagolható tényezőt használják ki.
Nem csak az e-mail-ben kapott figyelemfelkeltő linkek, csatolmányok, és a valamilyen ismert oldalnak álcázott site-ok jelentenek veszélyt, hanem az olyan letöltések is, melyekkel szintén kémprogramok települnek gépünkre. Ezek nagyrészt úgy vannak kifejlesztve, hogy gyakorlatilag észrevétlenül vannak jelen a PC-n, s férnek hozzá segítségükkel illetéktelenek személyes adatainkhoz, jelszavainkhoz.
Nem kell sokáig keresgélnünk a világhálón ahhoz, hogy olyan programletöltési lehetőségekre bukkanjunk, melyekkel még egyszerű számítógép felhasználóként is sikerülhet feltörni e-mail fiókokat, Facebook-profilokat. Mielőtt azonban az első szimpatikus lehetőségnek bedőlnénk, érdemes tisztában lenni azzal is, hogy a találatok egy része mögött bizony nem hogy feltörési lehetőség nem áll, de kifejezetten olyan céllal kerültek fel azok a világhálóra, hogy a gyanútlan letöltők gépére kémprogramokat telepítsenek. Ezek aztán alattomosan jelen vannak, hozzáférést engedve fájl-jainkhoz, jelszavainkhoz, melyek birtokában akár komoly csalás áldozatai is lehetünk. Nem ritka, hogy akár több millió forintos kárt okoznak a hackerek az említett módon.
Ha tehát bármilyen okból Facebook-feltörés iránt érdeklődik, például szeretné visszaszerezni korábban már feltört fiókjának hozzáférését, javasolt olyan program mellett döntenie, mely maximális megbízhatóságot nyújt. A hacker képzés weboldalán ezt a lehetőséget kínáljuk Önnek, amellett, hogy elkalauzoljuk a témával kapcsolatos információk között is. A legnagyobb port kavaró hackertámadások mellett az IT biztonság is olyan témakör, mellyel érdemes tisztában lennünk az internet mindennapos felhasználóiként.
Legyen szó akár céges rendszerről, akár a magánemberként használt gépről, napjainkban sajnos el kell mondanunk, hogy senki sincs biztonságban. A szoftverek sérülékenysége mellett az egyik legnagyobb, ránk leselkedő veszélyt mi magunk jelentjük az internet világában.

Hasonló bejegyzések