Van aki szereti a spontán dolgokat, és van aki nem. Ha mi olyanok vagyunk, akik egy utazás alkalmával nem szeretnénk semmit itthon hagyni, akkor jobb, ha kész listával állunk neki a bepakolásnak. Ha családunkkal fürdőbe, strandra fogunk menni, először talán azt gondolhatjuk, nem is kell olyan sok minden, majd pakolás közben döbbenünk rá, hogy ennyi mindent talán el se tudunk vinni magunkkal.
Ezért hasznos a lista, melyre a strandlepedők, naptejek, úszógumik, esetleg pelenka és úszópelus lenné fontos feljegyezni azokat a játékokat is, melyekkel a gyerekek a strandon tudnak játszani.

Nem csak vízben hanem a parton is játszani fognak a gyerekek

Fontos, hogy strandolás esetén ne felejtsük el, hogy időnként kikönyörögjük gyermekünket a vízből, hogy kicsit megszáradjanak, felmelegedjenek, és pihenjenek. Ilyenkor azonban sokszor nehéz lekötni a kicsit figyelmét, ezért érdemes néhány olyan játékot is bepakolni a vízipisztoly mellé, amit kint, a „szárazföldön” tudja majd szórakoztatni.
A legtöbb szabadtéri strandon már ki van alakítva kicsiknek való játszótér, illetve homokozó is. Itt azonban nem mindig szoktak lenni a fürdőhöz tartozó homokozók játékok, ezért jó, ha néhányat viszünk magunkkal.
A gyerekek imádnak homokozni, ezért néhány lapát, kis vödör, homokozós forma jó ha a strandtáskába is belekerül. A kis méretű, műanyag vízimalom, és a locsolókanna a gyerekek pancsolójába is jó játék lehet. Néhány kisebb játékot, kisautót is elvihetünk magunkkal, mellyel a kicsik leköthetik magunkat akár amíg az ebédet várják az étterembe, vagy amíg a család együtt szusszan az árnyékba egyet.
Ha gyermekeink imádnak rajzolni, vagy színezni, akkor érdemes lehet néhány színes ceruzát, vagy filcet vinni egy kisebb tolltartóba, mely mellé oda tudunk rakni egy-egy új színezőt, vagy rajzolós füzetet. Ha pedig elég nagyok a gyerekek, akkor bevethetjük a különböző kártyajátékokat is, mellyel az egész család mókázhat egy nagyot.
Forrás: JátékParadicsom

Hasonló bejegyzések