A fürdőszoba felújítás egyáltalán nem kis dolog, még akkor is, ha valójában egy kisebb fürdőszobáról van szó. Rengeteg tényezőre kell odafigyelni, amire például a nappali vagy a hálószoba kialakításánál nem.

A költségek hamar elszaladhatnak, a szakemberek összehangolása sem kis feladat, nem is beszélve a megfelelő színek, stílus, kádak csempék, csaptelepek és bútorok kiválasztásáról. A feladat tehát nagy, és sok fejtörést okozhat. A következőkben adunk pár tippet ahhoz, hogy a lehető leggördülékenyebben tudjuk kialakítani álmaink fürdőszobáját.

Tippek a fürdőszoba felújításhoz

Költségkeret meghatározása: mielőtt belevágunk a fürdőszoba felújításába, nem árt tisztában lenni az anyagi lehetőségeinkkel, mert bizony könnyen megszaladhatnak a költségek. Érdemes előbb kiválasztani a szakembert, vele egyeztetni a tervekről, és kérni egy árajánlatot.

Ha már tudjuk, hogy a munkadíj mennyi lesz, akkor már pontosabb képet kapunk arról, hogy az anyagköltségre mennyit költhetünk. Érdemes egy kicsit rászámolni, mert az árak változhatnak.

Ütemterv a szakemberekhez: minden szakembernek van egy időbeosztása, amelyet mindenképp célszerű figyelembe venni. Készítsünk egy tervezet a munkafolyamatokról, melyik munka milyen sorrendben következik, mennyi ideig tart majd, és ennek fényében beosztani, hogy kire kb. mikor lesz szükség. Az előnyös megoldás, ha egy cég biztosítja az összes szakembert.

Pontos tervezés: ez már nem a munkafolyamatokra, hanem magára a dizájnra, a fürdő kinézetére vonatkozik. Nem feltétlen érdemes engedni a pillanatnyi trendeknek, hiszen a fürdőszoba felújítása nagy munka, és míg a hálóba könnyen újrafestjük a falat pár óra alatt, és veszünk pár új bútort, a csempék és padlólapok cseréje, vagy mondjuk a kár kicserélése zuhanykabinra már közel sem ilyen egyszerű. Próbáljunk inkább időtálló megoldásokban gondolkodni.

Vízállóság: lényeges kérdés a fürdőkben, hogy csak olyan bútorok, burkolatok kerüljenek be, amelyek vízállóak.

Könnyű takaríthatóság: a tervezésnél érdemes erre is gondolni, vagyis arra, hogy ne legyenek elérhetetlen helyek, sarkok, szögek, így megkönnyítjük a saját magunk számára is a fürdő takarítását.

Hasonló bejegyzések