Az előregyártott házak olyan épületek, amelyek egy része vagy teljes egésze egy gyárban készül, majd egyszerűen elszállítják a helyszínre. Ily módon csökken az építési idő és a költségek, valamint a környezeti hatás, hiszen általában fenntarthatóbb anyagokból és eljárásokkal készülnek, és csökkentik az építkezés zaját. Sokan pedig azért választják, mert könnyen bővíthetők.

Mi a különbség az előregyártott és a hagyományos házak között?

Sok cég számára a legfontosabb különbség a munkát alkotó elemek ellenőrzése, az ügyfél tájékoztatása arról, hogy háza jól meghatározott kivitelezéssel, rögzített árral és szállítási határidővel rendelkezik. Itt a tervezésen van a hangsúly, nem tudunk építkezés közben változtatni dolgokon.

Emellett különös jelentőséget tulajdonítanak a ház fenntarthatóságának, és azt is figyelembe veszik, hogy a folyamatok iparosításával jelentősen csökken a hibák lehetősége az építés során, olyannyira, hogy több év garanciát kínálnak az ügyfeleknek. Meg kell említeni az árat is, csakúgy, mint a szállítási időt, ami lényegesen alacsonyabb a hagyományos házakhoz képest.

Korábban úgy gondolták, hogy az előregyártott házak rossz minőségűek, mert az ipari épületek készítéséhez hasonlították, de ez szerencsére kezd megváltozni. Ha most megnézzük az épületeket,  akkor hasonló tulajdonságokat találunk, olyannyira, hogy első pillantásra nem is lehet különbséget tenni közöttük. Ma a betonelemekből épített ház hatékonyabb, mint a téglánként történő építés.

Milyen hátrányokkal jár?

A hagyományos építés tekintetében nincsenek nagyobb hátrányok, bár igaz, hogy az íves vagy nagyon Gaudí építészet nem lehetséges, vagy túlságosan bonyolítaná a dolgokat. Figyelembe kell vennünk a telekhez való hozzáférést is, hiszen a szállítás egy speciális daruval történik, aminek el kell férnie az úton. Végül, annak ellenére, hogy az ilyen típusú házak számos előnyét élvezhetjük, tudhatjuk meg a variosip.hu bejegyzéséből, egyesek számára hátrányt jelent, hogy még az építkezés előtt meg kell határozni a ház kinézetét és funkcióit.

Hasonló bejegyzések