Itt a nyár, a jó idő, a kitárt ablakok és ajtók időszaka. Ám nem árt, ha figyelünk arra, hogy a beáramló jó idő mellett kirekesszük a nemkívánatos személyeket. A nyár igazi paradicsom a besurranó tolvajok számára, ezért nem árt, ha betartunk néhány alapvető biztonságtechnikai elvet, és akkor nem érhet minket baj.
Mindig zárjuk a kaput és a garázsajtót! Sokan szeretnek például kerti szerszámokat, virágokat, növényeket, egyéb drága holmikat ellopni, akár a kertből vagy a garázsból is. Ugye nem szeretnénk, ha a több tízezer forintos eszközeinket meglovasítanák?
A földszinti ablakokat zárjuk be! Nem elég bukón hagyni az ablakokat, egy profi betörő könnyedén be tud hatolni. Akkor sem szabad nyitva hagyni, ha ott alszunk, a besurranó tolvajok halkan cselekszenek, nem biztos, hogy felébredünk. (És nem is biztos, hogy szerencsés) Ha egyszintes házunk van, vagy a földszinten lakunk, akkor nehezebb a helyzet, ugyanis valamilyen ablaknak nyitva kell lennie a nyáron, hogy megfelelően tudjon szellőzni a lakás, és ne süljünk meg odabent. Ilyenkor érdemes biztonsági vasalatot vásárolni, ami garantáltan megnehezíti a behatoló dolgát.
Forrás: http://www.muanyagnyilaszaroarak.hu
Amelyik helyiségekben nem tartózkodunk, húzzuk le a redőnyt éjszakára! Ha mindenképpen nyitva akarjuk hagyni az ablakot, akkor húzzuk le a redőnyt, hiszen annak feltolása már igen hangos, valószínűleg felkelünk rá.
Amennyiben biztosra szeretnénk menni, válasszunk biztonsági üveget, amelyek ellenállnak a betörésnek, megakadályozza a tárgyak és emberek áthatolását. Az üveg biztonságosan törik, csökkenti a vágott és szúrt sebek kockázatát, még a lövedéknek is képes ellenállni.
Mindenképpen érdemes különösen odafigyelni értékeinkre a nyári időszakokban. Ha megtanuljuk ezeket az apróbb lépéséket, akkor jelentősen kevesebb esély lesz arra, hogy éjszaka valaki eltulajdonítsa a személyes tárgyainkat.

Hasonló bejegyzések