Az EMO 2015 kiállítás keretein belül a Perceptron bemutatta legújabb koordináta mérőgépekhez megálmodott újdonságát. Az ipari méréstechnikai megoldások világának egyik meghatározó alakjaként számon tartott vállalat ezúttal egy vadonatúj fejlesztéssel állt elő, így bemutatták a Coord3 UNIVERSAL termékcsalád kibővítésének szánt 7.7-es modellt, amely nem csak egy univerzális, hanem ezen túlmenően prémium teljesítményt garantáló lézerszkenneres koordináta mérőgép is lett egyben.

Univerzális és sokszínű

A Perceptron a Coord3 UNIVERSAL koordináta mérőgép család bővítményeként mutatta be legújabb modelljét, amely a 7.7-es verziószámmal ellátva rendkívül sokféle méréstechnikai feladathoz biztosít nagyon optimális megoldást, méghozzá 1000 x 700 x 700 milliméteres mérési tartományának és ScanR lézerszkennerének köszönhetően.
A merev alappal ellátott UNIVERSAL koordináta mérőgép lehetőséget biztosít arra, hogy egyszerre többféle szkennelési eljárást is alkalmazzunk. Ennek megfelelően használhatjuk az úgynevezett pontról-pontra történő analóg tapintó szkennelést, valamint a lézeres szkennelés alternatíváját is annak függvényében, hogy az adott munkafolyamat vagy alkatrész pontosan mit is követel meg. A legújabb Perceptron ScanR szenzorokat egyébiránt a világ első olyan lézeres szkennereinek tekinthetjük, amelyek piros helyett zöld fénnyel mérnek, ezáltal kiváló teljesítményt érnek el olyan munkadarabok esetében is, amelyeket alapesetben nagyon nehéz megvizsgálni, mert például speciális fényvisszaverő felülettel rendelkeznek.
A gépekhez teljes mértékben automatizált mérési program tartozik, ami magába foglalja többek között a CAD modellel történő összehasonlítást, sőt a teljes geometriai kinyerést is a pontfelhő alapján, amit a korábban már több ízben is bizonyított TouchDMIS szoftver támogat meg.

Vezeték nélküli rendszerrel szerelve

A kérdéses termékcsalád tagjai ezen túlmenően az első olyan ipari koordináta mérőgépeknek tekinthetők, amelyek vezeték nélküli rendszerrel lettek felszerelve a hőkompenzációs szisztéma tekintetében is. A rendszer ennek is köszönhetően nem csak dinamikus-, hanem egyben automatikus kompenzációt is elérhetővé tesz, aminek köszönhetően a mérőgép sokkal jobban alkalmazkodik majd a környezeti változásokhoz, mint vetélytársai. Munkáját tovább segítik a 0,1 µm-es, aranyozott bevonattal ellátott mérőlécek, amelyek szabadon mozognak a pályán, és ennek köszönhetően a mérőgép strukturális változásai egyáltalán nem befolyásolják majd a mérések pontosságát.

Hasonló bejegyzések