A promóció, a különféle szolgáltatások és termékek ajánlása már hosszú-hosszú évek óta az életünk része. Megszoktuk, hogyha kilépünk a postaládánkhoz, reklámújságok tucatjait vehetjük ki, vagy óriásplakátokon mosolyognak ránk a reklámarcok. A világháló legnagyobb előnye, hogy könnyen és egyszerűen lehet reklámozni. Elég lehet egy weboldalt elkészíttetni, megvenni egy domain nevet, és a címet már terjeszthetjük is. Aki a domain nevet beüti a böngészőjébe, máris megtekintheti a honlapunkat.
Az elektronikus hírlevél az egyik legnagyszerűbb dolog, ami marketing szempontból létezhet. A cégek hírleveleire általában bárki regisztrálhat, az adminisztrátor pedig bizonyos időközönként (ez lehet naponta, de akár csak alkalmanként), a hírlevélre feliratkozottaknak reklámanyagot, a vállalat legújabb termékeit, akcióit, esetenként szakmai anyagait küldi el. Előnyös, mert nem tolakodó, a felhasználó önszántából regisztrál az oldalra, így potenciális vásárló lehet belőle, hiszen nyilvánvalóan érdekli a vállalat szolgáltatása, terméke, különben nem kért volna hírlevelet.
DoclerWeb szolgáltatások: Szerver bérlése és üzemeltetése (Katt)
Ez a sikeresség például egy papír alapú reklámújságnál kevésbé sikeres, ugyanis fizetni kell a nyomtatás, a szállítás, a kihordás költségeit, ráadásul sok postaládába kell eljuttatni, ám mivel nem mindenkit érdekel, sokan ki fogják dobni a szemetesbe, így a reklám nem éri el a célját. Az elektronikus hírlevél tulajdonképpen pénzbe nem kerül, egyedül az adminisztrátor munkadíja kerül pénzbe.
A cégeknek időről időre érdemes felülvizsgáltatniuk, auditálniuk a hírlevél küldő rendszerüket, hiszen ha bármilyen fennakadás van, a feliratkozottak nem kapják meg az anyagot, és kárba veszik a befektetett munka. A hírlevelek gyakran esnek spam besorolás alá, és nem kapják meg az e-mailt az érintettek. Minőségi vizsgálatok során ki lehet küszöbölni ezeket a hibákat, és célba fog érni a levél. A szakmai ellenőrzések során más jellegű hibákat is feltérképeznek a szakemberek, megfigyelik például a levelező szerverek konfigurációját, IP címeit, és a kapcsolódó domain neveket is.

Hasonló bejegyzések