Rengeteg lakásban cserélik le a régi, fából készült ablakokat „időtálló műanyagra”. Noha az innovációnak köszönhetően a műanyag ablakok valóban hozzájárulnak a komfortérzethez, megfelelő ablakszigetelés alkalmazásával azonban jelenlegi nyílászáróinkkal is ugyanúgy kizárhatjuk a hideget.

Viszugyel Zoltán ablakszigetelő:

Ablakszerelés Budapesten, elérhetőségek:

  • Viszugyel Zoltán
  • Tel.: +36-70/280-5359
  • E-mail: info@ablakszigetelo.hu
  • Honlap: ablakszigetelo.hu

Míg az új ablakok beszerzése darabonként alaphangon harmincezer forintnál kezdődik, elhasználódott nyílászáróink szigetelése ehhez képest potom összeget emel ki a családi kasszából. Jóllehet, évek múltával mindkét megoldás behozza az árát, de miért adnánk ki több pénzt, ha kevesebb beinvesztálásból is ugyanazt az eredmény érjük el? – S az utóbbi megoldás esetén még csak fúrnunk-faragnunk sem kell! Ablakszigetelés esetén másik fontos feladat, hogy legyen ajtószigetelés is, különben a hideg továbbra is elszökik.

Ablakszigetelés házilag vagy szakemberrel?

Az ablakszigeteléshez nem kell feltétlenül szakembert fogadnunk, hiszen nem nagy ördöngösség. Amennyiben beszerezzük a művelethez szükséges eszközöket, úgy mi magunk is elvégezhetjük megfáradt nyílászáróink felújítását. Ellenben, hogyha szakit kérünk fel a műveletre, az garanciát vállal munkájára, és a lakást is olyan állapotban hagyja el, ahogy azt érkezéskor találta – tehát az ablakszigetelés folyamata során keletkező szennyeződéseket feltakarítja.
A munkafolyamat fázisai egyébként sem járnak nagy kosszal, hiszen a nyílászárón keletkezett légrések leméréséhez használandó gyurma nem hagy foltot, a szigetelés helyének előkészítéséhez való – úgynevezett – marógép másik fele pedig nagynyomású porszívóban végződik.
Maga a szigetelés idomul az ablak formájához, ugyanis anyagát tekintve lehet kaucsuktartalmú gumi (ami tejfehér és csokoládébarna színekben kapható), vagy polifoam tartalmú (fehér színű). Bármelyik mellett tesszük is le voksunkat, esztétikus szegélyt kölcsönzünk vele ablakainknak. Lakás felújításkor az ablakszigeteléshez használt anyagot egy mozdulattal el lehet távolítani az ablakból – és ugyan ilyen egyszerűen vissza is lehet helyezni –, így az ablakkeretek és a szárnyak minden gond nélkül lekenhetőek.

Hasonló bejegyzések