A romantikus könyvek népszerűsége változatlanul töretlen, az egyik legtöbb kötetet tartalmazó zsáner a könyvek piacán. Vannak csak romantikus regények, de rengeteg az erotikus tartalommal fűszerezett könyv is. A nők körében ezek a kötetek nagyon népszerűek, hiszen egyfajta reményt adnak arra, hogy a szerelem igen is létezik.

Sokan csak akkor olvassák, ha épp nincs párkapcsolatuk, és vágynak rá, mások menthetetlenül romantikusok, és igénylik az ilyen tartalmakat, de akadnak olyanok is, akik csak szeretnek a szerelemről olvasni.

Új már nem igazán van a nap alatt, a romantikus könyvekben általában egy fiú és egy lány szeret egymásba, és egy konfliktus megoldás után végleg egymásra találnak. Ami teljes mértékben pozitív ezekben a könyvekben, hogy minden esetben keresnek megoldást a bajokra, problémákra, és ezzel egy pozitív életszemléletet adnak át az olvasóknak.

Ugyanakkor vannak olyan dolgok is ezekben a könyvekben, amiket mindenképp érdemes fenntartással kezelnünk, és tudomásul vennünk, hogy ez csak mese, és nem a valóság.

Amit semmi esetre sem szabad elhinni a romantikus regényeknek 

Bár a kapcsolatok mindig megoldódnak a könyvekben, azt azért nem árt szemmel tartani, hogy a szerelem és a vágy nem minden bajra megoldás. Sokszor a konfliktusok nagyon egyszerűek, úgymond mondvacsináltak, és egy kiadós beszélgetéssel meg lehetne őket oldani.

Ha tehetjük, akkor ne a romantikus könyvek metódusát kövessük, és a barátnőkkel, munkatársakkal beszéljük ki a problémát, hanem a párunkkal, az sokkal célravezetőbb lesz. A másik dolog, amit mindenképp jó, ha szem előtt tartunk, hogy a romantikus történetek ágyjelenetei sem mindig festenek hiteles képet.

Manapság egyre több kötetben jelennek meg különböző fétisek, melyek a könyv lapjain jól mutatnak, de a valóságban nem mindenki talál élvezetet a legkeményebb és legextrémebb igényekben. A fokozatosság fontos, bár a könyvek sokszor nem erről árulkodnak. A romantikus könyvek jó szórakozást jelentenek, de tartsuk szem előtt, hogy a valóságban kicsit másként működnek a dolgok.

Hasonló bejegyzések