A televíziózás az utóbbi időben teljesen átalakult. Ma már minden magyar háztartásban digitális adás van, ott lapul a set-top box valamelyik tévéállványon. A tévékínálat is jelentősen megváltozott, alig kapni már nem okostévét. Ideje felkészülni a változásokra!

A klasszikustól az ultramodernig

Nem volt annyira rég, hogy fekete-fehér műsorok voltak, és alig volt olyan család, akinek lett volna televíziója. Mára már annyira elterjedt, hogy van, akinek több is akad a lakásban. Az ormótlan, súlyos, szinte felemelhetetlen darabok egyre kisebbé váltak, mostanában pedig egyre vékonyabbá is. A méltán népszerű LED, LCD és plazmatévék olyan vékonyak lettek, hogy alig lógnak ki a fal síkjából, ha fel vannak függesztve.
Nemcsak a méret változott, hanem a funkció is. A régi tévéken kizárólag a sugárzott adásokat lehetett nézni, és semmi másra nem volt képes. A set-top-boxok, az internetre való csatlakozhatóság és a modern technológia ötvözeteként létrejött okostelevíziók már mindenre képesek, akár egy számítógép. A 3D-s tévéknek is egyre nagyobb keletjük van.

Mi alapján válasszak magamnak tévét?

Érdemes alaposan utána olvasni a leírásoknak, és olyan készüléket venni, amit ki is tudunk használni. Teljesen felesleges több százezres tévét venni, ha jó lenne az ötvenezres is. Akik szeretnek játékkonzolokkal játszani, nagyképernyőn filmet nézni, vagy szörfözni az interneten, nekik ajánlottak az okostévék. A vékony szépségek jól mutatnak asztalon, de szemmagasságban állvánnyal felszerelve is.
Akik inkább megmaradnak a klasszikus tévézésnél, nekik nem biztos, hogy érdemes okostévét venni. Azt azért jó, ha tudjuk, a „vékonyság” nem függ össze azzal, hogy a tévé okos, vagy sem. A régebbi vagy az olcsóbb modellek is nagyszerűek, és ugyanúgy felszerelhetők a falra, vagy felállíthatók a tévéállványra.

Hasonló bejegyzések