1911. március 16-án jegyezték be hivatalosan Las Vegast, mint település. Azt a Las Vegast, mely megannyi turistát csal nap, mint nap. A sivatag közepén termett város nem földrajzi elhelyezkedésével, sem gyönyörű épületeivel vonzza a látogatókat, hanem a szerencsejátékkal.
1931. március 19-én legalizálták a szerencsejátékot az államban, majd rá tizenöt évre 1946-ban meg is nyílt az első kaszinó a Flamingo Hotel, Paradise-ban. Érdekesség, hogy eredetileg tilos volt a szerencsejáték az államban, azonban a Hoover-gát megépítése miatt ott élő munkások ezrei miatt legalizálták később. Ez a város adott otthont Sammy Davis Jr.-nak, Dean Martin, Frank Sinatranak, Joey Bishopnak. A 21. századra a város legfőbb bevétele a turizmus és a szerencsejáték egyvelegének köszönhető.

Las Vegas Strip híres utcája


A kártyajátékok fellegvára nem hiába ad otthon sokszor világversenyeknek. A kaszinók látogatói sokszor megoszlanak, míg a kezdők csak a játékgépek használják addig a rutinosabb játékosok póker asztaloknál vagy blackjack asztalnál próbálnak szerencsét. A francia kártyák hódolata nem újdonság, hiszen évszázadok óta kedvelt játéktevékenységként használják. Las Vegas híres utcája, a Las Vegas Stripen találhatóak a szálloda-kaszinó komplexumok többsége. Érdekesség, hogy a Strip nem Las Vegas City-ben található, hanem sokkal délebbre található Paradise és Winchester nevű városokon húzódik meg.
Eredetileg ugyanis a kaszinók ki voltak tiltva Las Vegas városából, ezért kerültek a város határaiba. A szállodák épületeinek tervezése egyedülálló, kijelenthető igazi építészeti különlegességek. A híres szálloda és kaszinó Mirage 1989-ben épült mely már egy komplexumot képviselt önmagában. A szállodában már minden megtalálható volt, szálloda, szerencsejáték-terem, wellness, éttermek stb. Elmondható, hogy ezzel a komplexummal kezdődött minden, amit ma Las Vegas képvisel. Mára már megtalálhatóak bevásárlókomplexumok, vidámparkok, mesebeli várak minden, ami szórakoztatásra használhatnak fel.

Hasonló bejegyzések