Minden lakásban, házban kardinális kérdés a takarítás, és mivel napjainkban a családok többsége időhiányban szenved, ezért nem mindegy, hogy az otthon tisztán tartását mivel végezzük el. A porszívó oszlopos tagja a legtöbb háztartásnak, de manapság már takarítógépekből is nagyon sokfélét lehet kapni. Mi a különbség a kettő között?

A porszívók világa

Manapság a piacon rengeteg változatát találjuk e kedvelt háztartási gépnek, és kiváló segítséget nyújt a háziasszonyoknak. Nem is csoda hát, hogy mindannyian nagyon szeretik. Ami az összes porszívóban közös, az az, hogy alapvetően száraz tisztítási módot jelentenek. Ez még abban az esetben is igaz, ha egy vízszűrős porszívót vásárolunk, amelynél alapvetően a tisztítási folyamat száraz, hiszen egy szívó motor segítségével tüntetjük el a szennyeződéseket. Teljesen hatékony a mindennapokban, jó eredménnyel takaríthatunk velük, ám bizonyos időközönként másféle eljárást is szükséges lehet alkalmaznunk, például egy makacs vörösboros folt esetében.

Nagytesó: a takarítógép

Ebből máris következik a különbség meghatározása: a legszembetűnőbb eltérés a takarítógép és a porszívó között az, hogy ez utóbbi képes nagynyomású, valamint forró, vegyszeres víz segítségével is átmosni azt a felületet, amelyet meg kívánunk tisztítani. Elsőre bonyolultnak tűnhet használatuk, de a látszat ebben az esetben is csal, hiszen amint megtöltöttük vízzel a tartályát, kiegészítve speciális tisztítószerrel, máris ugyanúgy működik, mint kisebb barátja, a porszívó. Allergia esetén, valamint, ha a családban asztmás tag is van, akkor sok esetben javasolják a takarítógép használatát a porszívóval szemben illetve mellett.

Szoros kötelék

A fentiekből jól látható, hogy a porszívó, és nagyobb testvére, a takarítógép nem ellenségek, sokkal inkább képesek kiegészíteni egymást. Míg a porszívót jó szívvel, és még jobb eredményekkel használhatjuk a hétköznapok során, úgy egy alaposabb, nedves takarításra, foltok eltávolítására remekül megfelel a takarítógép. Bár árban nagyobb a különbség a kettő között, érdemes lehet porszívónk mellett akár egy kisebb teljesítményű takarítógépre is beruháznunk, hogy családunk egészségéért, és az otthon makulátlan tisztaságáért minél többet tehessünk.

Hasonló bejegyzések