Minél több érzékszervünkkel próbálunk összpontosítani egy tananyagra, annál valószínűbb, hogy jobban megragad az anyag az emlékezetünkben, és később is tudjuk az élményekhez kötni. XXI. század van, az infokommunikációs technológia vívmányai kezdik az oktatást is meghódítani.

Színes és izgalmas tanulást a sulikba!

A sok támogatásnak hála a legtöbb iskolában fellelhető már nagyon sok technikai eszköz, amivel fel lehet dobni az oktatást, és természetesen megkönnyíteni a pedagógusok munkáját. Nem egyszerű manapság a diákság érdeklődését felkelteni, a de a színes előadások, a videók, a zenés prezentációk, és az interaktív tábla használata által jobban bevonva érezhetik magukat a gyerekek.
Bár az iskolapadban ülve nem lehet laptopot vagy tabletet használni a tanuláshoz, elsősorban otthoni tanulásban segítenek a számítástechnikai eszközök, az órákon pedig a tanár munkáját. Hogy mikor lesz kötelező táblagéppel menni a suliba? Nos, ez egyelőre még utópia, a társadalmi-anyagi eltérések miatt sem lehet megvalósítani, bár igények lennének már rá.

Elő a tabletet!

Akik rendelkeznek némi önszorgalommal, idővel és kedvvel, azok számára a tabletek magát a mennyországot kínálhatják. A nagy képernyőn játszi könnyedséggel lehet tanulni. Természetesen mobiltelefonon is, de sokkal kényelmesebb a nagy kijelzőn készülni, mint egy miniatűrön. A laptopok ilyen szempontból kicsit talán kényelmetlenek lehetnek, mivel nagyok, utazáshoz nem annyira jó csak tanulási céllal hurcolni, ráadásul külön nagyméretű fejhallgatót is vinni kell, ha szeretnénk hanganyagot hallgatni a buszon vagy vonaton. A táblagépek áruházaiban milliónyi applikáció közül választhatunk, és egy jó része ingyenes, csak letöltjük, és kipróbáljuk, ha nem tetszik, tovább állhatunk. Ezt számítógépes szoftvereknél nehezen lehetett megcsinálni, egy nyelvtanuló DVD-t minden esetben meg kellett venni, mielőtt kipróbálhattuk volna.

Hasonló bejegyzések