Minden év december 31-én fogadalmak ezrei köttetnek meg szerte a világban. Az újév, újrakezdés reményével tölti el az embert. Ezek az ígéretek zömében a jobbá válásról szólnak. Jobbá tenni önmagukat vagy a világot. A szilveszteri buli másnapján nagy lelkesedéssel vetik bele magukat, azonban csak kevesen maradnak akik, január végére ugyanazzal a hévvel rendelkeznek.
Sokan szembesülnek a nehézségekkel és hamar feladják, ugyanúgy folytatják az életüket, mint az óévben. A szilveszteri fogadalom kezdi elveszteni jelentőségét, egy lufi marad csak, aminek csak időkérdése, hogy kidurranjon.

Ígérgetünk vagy be is tartjuk?

Népszerű fogadalmak közé sorolható a rendszeres sportolás bevezetése. Ilyenkor sokan kiváltanak egy kondi bérletet és rengeteg sportruházatot vásárolnak össze. A ruházati láncok természetesen akciókkal készülnek, mintha csak merő véletlen lenne. Statisztikák szerint csak az emberek 15%-a, az aki hónapokkal később is tartja ígéretét. Az sportolás mellett népszerű fogadalom még, az egészséges táplálkozás bevezetése. Tág fogalomnak tűnik, így nem csoda, hogy a válaszadók 40%-a tudja tartani. A reform étkezés bevezetése, kevesebb cukor és gyorséttermi étel fogyasztása, több zöldég-gyümölcs elve is idetartozik.
További fogadalomként fellelhetőek még a dohányzásról való leszokás, több idő eltöltése a családdal, rászorulókon való segítés, újabb tanulmányok megkezdése, új munkahely keresése, magasabb fizetés elérése, több „én idő” bevezetése, ezáltal boldogabbá válás, alkohol fogyasztás csökkentése, párválasztás szempontjából élete szerelme megtalálása. Ezek az ígéretek mind-mind arról tanúskodnak, hogy az emberek csak jobbá akarnak válni.
Érdemes szem előtt tartani néhány dolgot, hogy ne kudarccal induljon az év. A pozitív gondolkodás, önjutalmazás egy-egy siker után, az olyan emberek kerülése, akik visszatartják a céljaik elérésében és természetesen a fokozatosság elve. Lépésről lépésre haladva több cél valósítható meg, legyen az sportolás vagy az étkezés megváltoztatása.

Hasonló bejegyzések