A romantikus szerelem bármely életkorban megtörténhet. És ez jó, mert azok az emberek, akik párkapcsolatban élnek, általában hosszabb és egészségesebb életet élveznek, mint azok, akik egyedül maradnak.

Míg a társadalmi elszigeteltség bizonyos fokozata jó, a tartós elszigeteltség káros az egészségre, és összefüggésbe hozható a depresszióval, a korai elhalálozással, fizikai betegségekkel, impotenciával. Ezenkívül a testi kontaktus – legyen az kézenfogás, ölelés, csók vagy szex – azért is jótékony hatású, mert felszabadítja a jó közérzetet keltő hormonokat, amelyek oly szorosan kapcsolódnak az egészséges életszínvonalhoz.

Azoknak az 50 év feletti embereknek, akik egyedülállóak, mert elváltak vagy megözvegyültek, nem szabad lemondaniuk sem a szerelemről, sem az intimitásról. De hogyan flörtöljünk ebben a korban?

Mire vágyik az ember?

Vannak, akik azért keresnek társat, hogy megosszák a hobbijaikat, mások azért, hogy elmeneküljenek a magány elől, vagy hogy őrülten szerelmesek legyenek. Másokat az érdekel, hogy valaki gondoskodjon róluk. Vannak, akiknek gyakorlatias életérzésük van: minden olcsóbban oszlik meg két ember között. Egyik lehetőség sem kifogásolható, azonban mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy mire van szüksége, és hogy nyitott-e arra, hogy milyen feltételekhez igazodjon.

Hogyan és hol keressünk partnert?

Nehéz megtalálni életünk szerelmét az otthoni folyosón. Ezért jó ötlet olyan tevékenységekben részt venni, amelyek lehetővé teszik a szocializálódást és új emberek megismerését:

  • Városnézés egy csoportban a barátokkal, vagy ahogy tetszik
  • Szervezett kirándulások
  • Kiállítások, vezetett parklátogatások
  • Tanfolyamok
  • Kulturális rendezvények
  • Ismerkedős appok

A megjelenés gondozása

Az, hogy fizikailag is törődjünk magunkkal, nem azt jelenti, hogy minden hónapban botox injekciót kapunk. Vagy igen, de ez csak rajtunk múlik. Valójában szükség van a higiéniára, a megfelelő fogápolásra, a frizurára, a ruhatár megújítására. A fiatalok sokkal többször öltöznek ki, mint az idősebbek. Nem kellene ennek fordítva lennie?

Hasonló bejegyzések