A Swarovski kristályokról már bizonyára mindenki hallott, a kristályüvegek csiszolásával foglalkozó cég több, mint 120 országban van már jelen. A D. Swarovski & Co. céget a XIX. század végén, 1895-ben alapították, az alapító Daniel Swarovski volt.
A cég mára a világ leghíresebb kristályüveg ékszereket gyártó vállalatává nőtte ki magát, és amelyet mind a mai napig Daniel negyedik és ötödik generációs leszármazottai vezetnek.
A vállalkozás többféle termékeket is állít elő, a nagy népszerűségnek hála. Az ékszereken és a kiegészítőkön túl árusítanak távcsöveket, kristálycsillárokat, kristálycsiszoló és vágó felszereléseket, de ellátnak más cégeket is ékkövekkel.
A Swarovski cég kezdetben más cégeknek készített ékszereket, de az első kristályfigura 1976-os debütálása óta töretlen a vállalkozás kristályfiguráinak sikere. 1987-ben alkották meg a Swarovski Kristály Társaságot, amely ma a világ egyik legnagyobb gyűjtőklubja. A klubtagok számára exkluzív termékeket bocsátanak ki, a klubtagságnak emellett más előnyei is vannak, például a Kristály Világ elzárt termeibe való bejutást.

Swarovski ékszerekkel kapcsolatos tudnivalók:

A Kristály Világot a cég fennállásának századik évfordulójára hozták létre ezt a kiállítási központot, 1995-ben nyílt meg Ausztriában. 1989 óta jelentős a Swarovski divattervezés, exkluzív ékszerek, ruhák és egyéb kiegészítők vásárolhatóak meg.
Közel százharminc év telt el azóta, hogy Daniel Swarovski kitalálta, hogy forradalmasítja a kristályüvegek felhasználását, végül harminchárom évesen 1595-ben sikerült megalapítani a cégét. Mind a mai napig sikeres a vállalkozás, nagyon sokan viselnek Swarovski kristályokból készült ékszereket. Ezek az ékszerek és a bennük lévő kristály hihetetlenül mutatós, időtálló és különleges, ezért is olyan töretlen a vállalkozás sikere már százhúsz éve. Magyarországon a Kristály Pláza wewbes áruház hétezer Swarovski kristállyal díszített ékszeráruházában mindenki megtalálhatja a számára legjobban tetsző darabot.

Hasonló bejegyzések