Nyáron a magas hőmérséklet miatt mindannyian alig várjuk, hogy megmártózzunk a medencében. Gyakran még arra is gondolunk, hogy háziállataink is bejöhetnek velünk. De mire érdemes figyelni?

A Purina oldalán rengeteg érdekes és hasznos tippet olvashatunk.

Ha kerti úszómedencénk van, és a háziállatok számára könnyen hozzáférhető, akkor mindig gondoskodnunk kell a biztonságról. Az internetet böngészve több videót is találunk, ahol figyelmetlen kutyusok esnek bele a vízbe, és bizony nem mindegyik tud kiúszni. Ahhoz, hogy megelőzzük az ijedtséget, használjunk kerítést vagy megfelelő medencefedőt. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a család legkisebb tagjait is védik.

Mi történik, ha a kutyák klórt isznak?

Ha úgy döntünk, hogy a felügyeletünk mellett beengedjünk a házikedvencünket a vízbe, akkor fel kell készülni a lehetséges következményekre. Néha velünk is megesik, hogy akaratlanul lenyelünk pár csepp klóros vizet, tehát a kutyusokkal is megtörténhet. Éppen ezért kell folyamatosan figyelni rájuk.

A vizet kémiai kezeléseknek vetjük alá, hogy fertőtlenítsük és optimális körülmények között tartsuk, ezért veszélyes lehet. Lenyeléskor hányás, hányinger vagy mérgezés léphet fel az állatoknál. Csak akkor engedjük a kutyát elmerülni, ha egy felnőtt van mellette, hogy megakadályozza a lefetyelést. Sokat segít, ha a medence közelébe tesszük a vizes tálját, mivel így oda fog menni, amikor megszomjazik.

Medence rámpa vagy belső lépcső

Ha azt szeretnénk, hogy háziállatok élvezzék a nyári fürdőzést, akkor szükségünk lesz bizonyos elemekre, például egy lépcsőre. Ezáltal megkönnyítjük számukra a be- és kiszállást, ami biztonsági szempontból sem utolsó dolog. A fokozatos rámpák szintén nagyon praktikusak, így a kutya nagyobb biztonságban érzi magát, és könnyebben rávesszük a fürdőzésre.

Minden kutya tud úszni?

Nem minden kutyafajta tud úszni, bár a legtöbbjük igen. Ettől függetlenül nem szabad kényszeríteni a félős ebeket, mert sokkal rosszabb következményei lehetnek a közös úszásnak. Úgy segíthetünk nekik, ha szórakoztató játékokat találunk ki, amibe fokozatosan bevonjuk a medence vizét is. Ha pedig kerüli a vizet és a medencét érdemes lehet a drbertenyimedence.hu-ról egy medence takaró beszerzése, mely nem csak biztonságot ad, hanem a medencét is védi.

Hasonló bejegyzések